Speeldagenkalender seizoen 2023/’24 Azerion Vrouwen Eredivisie vastgesteld

Speeldagenkalender seizoen 2023/’24 Azerion Vrouwen Eredivisie vastgesteld

Speeldagenkalender seizoen 2023/’24 Azerion Vrouwen Eredivisie vastgesteld

10 mrt 2023

De speeldagenkalender van de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen 2023/’24 is vastgesteld. De competitie begint in het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september 2023 en eindigt in het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei 2024. De speeldagenkalender is tot stand gekomen na overleg tussen de KNVB, de clubs en ESPN.

Door de toetreding van FC Utrecht bestaat de Azerion Vrouwen Eredivisie in het seizoen 2023’24 uit twaalf clubs. Een andere wijziging is dat VV Alkmaar volgend seizoen wordt vervangen door AZ.

FC Twente wint de Supercup in 2022.

Supercup

Een week voor de start van de competitie staat de Supercup op het programma. Op zaterdag 2 september staan de kampioen en bekerwinnaar van het seizoen 2022/’23 tegenover elkaar in het stadion van de (aanstaande) kampioen.

UEFA Women’s Champions League

In verband met wedstrijden in de UEFA Women’s Champions League op woensdag 6 en zaterdag 9 september worden de wedstrijden van de Nederlandse deelnemers aan dat toernooi (de kampioen en de runner-up) verplaatst naar uiterlijk het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december. Als het past in het Europese programma worden deze wedstrijden eerder ingehaald.

De Nederlandse deelnemers aan de UEFA Women’s Champions League kunnen uitstel van competitiewedstrijden aanvragen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op hun Europese wedstrijden.

De TOTO KNVB Bekerfinale ging in 2022 tussen PSV en Ajax.

TOTO KNVB Beker Vrouwen

De clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie stromen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker Vrouwen in. Deze achtste finales worden gespeeld van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari. De finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen staat gepland voor maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag).

Eredivisie Cup

Na afloop van de reguliere competitie wordt de Eredivisie Cup gespeeld. De eerste wedstrijden staan gepland voor woensdag 15 mei, de finale voor zaterdag 1 juni.

Competitieprogramma

In juli 2023 wordt het definitieve competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie bekend gemaakt.

Bekijk hier de speeldagenkalender van het seizoen 2023/’24.