ING Naamgevend partner: ING Talentpartner: ING

Eredivisie Cup

De acht clubs uit de Vrouwen Eredivisie spelen in het seizoen 2020/’21 om de tweede editie van de Eredivisie Cup. In deze laddercompetitie kunnen de Vrouwen Eredivisieclubs elkaar vanuit verschillende lagen uitdagen om mogelijk van positie op de ladder te wisselen. De winnaar van de competitie krijgt een bijbehorende beker.

De Eredivisie Cup bestaat uit vier lagen, waarop de acht clubs vanuit de eindstand van de Eredivisie Vrouwen van het voorgaande seizoen worden ingedeeld. De competitie wordt gespeeld over drie speelrondes, waarbij de teams per speelronde een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar spelen.

Het team dat in de eindstand van het voorgaande seizoen het laagst geklasseerd stond, heeft op de vierde laag het eerste recht om te bepalen tegen welke tegenstander uit de derde laag zij willen spelen. Hierna kiest het op één na laagst geklasseerde andere team op de vierde laag tegen wie van de twee niet gekozen teams uit de derde laag zij willen spelen.

Het overgebleven team op de derde laag, dat dus niet is uitgedaagd door de teams uit de vierde laag, kiest vervolgens één van de twee tegenstanders uit de hogere tweede laag om tegen te willen spelen. Tot slot daagt het nog resterende team uit de tweede laag het team op de eerste laag uit.