ING La League

Het voetbaljaar 2021/’21 in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen eindigt met een spannend toetje. Tijdens het seizoen spelen de clubs om drie periodetitels. Na speelronde 9, 18 en 27 wordt elke keer de periodestand opgemaakt. Alle clubs spelen in zo’n periode acht wedstrijden. Ze zijn allemaal een ronde vrij.

Knock-outsysteem

De kampioen van de hele competitie en de drie periodekampioenen spelen aan het einde van het seizoen om de prestigieuze Eredivisie Cup. De vier clubs spelen eerst een halve finale volgens het knock-outsysteem, waarna de twee winnaars in de finale uitmaken wie de cup in de prijzenkast mag bijzetten. 

Periode Winnaar
1Ajax
2FC Twente
3ADO Den Haag

De kans bestaat dat een winnaar van een periode ook in een volgende periode bovenaan eindigt. In dit geval wordt de nummer 2 van de periodestand aangewezen als periodewinnaar en neemt daarmee deel aan de Eredivisie Cup. Mocht die club ook al een periode hebben, dan gaat het ticket naar nummer drie van de periodestand enzovoort.

Mocht ook de kampioen een periode hebben gewonnen, dan zal naast de kampioen en de 2 andere periodekampioenen het eerstvolgende team van de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen deelnemen aan de Eredivisie Cup.

Het speelschema

De halve finales zijn gepland op 26 en 29 mei 2022, waarin ADO Den Haag het tegen landskampioen FC Twente mag gaan opnemen. In de andere halve finale strijden PSV en Ajax om een finaleplek. De finale om de Eredivisie Cup staat voor 5 juni 2022 op de speeldagenkalender. Alle wedstrijden worden afgetrapt om 14:30.