FC Twente heeft voor de derde keer in de historie de Eredivisie Cup veroverd. De ploeg uit Enschede versloeg op Tweede Pinksterdag Ajax met 4-3. Het finaleduel van de strijd om de Eredivisie Cup 2022/’23 werd gespeeld op sportpark De Toekomst in Amsterdam. Het goudhaantje van de middag werd invaller Suzanne Giesen. In de laatste wedstrijd van haar carrière besliste de 29-jarige middenvelder de strijd met twee goals. Ook Fenna Kalma scoorde tweemaal namens FC Twente.

Lees hier het complete wedstrijdverslag: Eredivisie Cup prooi voor FC Twente

Statistieken

Finale Eredivisie Cup 2022/’23
Ajax – FC Twente 3-4 (2-2).
Scoreverloop: 15. Fenna Kalma 0-1; 19. Fenna Kalma 0-2; 29. Marit Auée (eigen doel) 1-2; 37. Rosa van Gool 2-2; 47. Sherida Spitse 3-2; 56. Suzanne Giesen 3-3; 69. Suzanne Giesen 3-4.
Opstelling Ajax: Dionne van der Wal; Nadine Noordam, Kay-Lee de Sanders, Lisa Doorn (81. Isa Kardinaal), Ashleigh Weerden; Sherida Spitse, Rosa van Gool, Quinty Sabajo; Chasity Grant, Eshly Bakker, Tiny Hoekstra.
Opstelling FC Twente: Daphne van Domselaar, Kim Everaerts, Caitlin Dijkstra, Marit Auée, Danique van Ginkel, Wieke Kaptein, Elena Dhont (46. Suzanne Giesen), Renate Jansen, Fenna Kalma, Anna-Lena Stolze (76. Bente Jansen).

Eredivisie Cup

De vier beste clubs van de Azerion Vrouwen Eredivisie spelen aan het eind van het seizoen om de Eredivisie Cup. Tijdens het seizoen spelen alle clubs om twee periodetitels. Na speelronde 11 en 22 wordt de periodestand opgemaakt. De kampioen van de hele competitie, de twee periodekampioenen en de hoogst geklasseerde van de eindstand zonder periode, spelen aan het einde van het seizoen om de prestigieuze Eredivisie Cup. De vier clubs spelen eerst een halve finale, die zal bestaan uit een thuis- en uitwedstrijd. De winnaars van beide wedstrijden zullen in de finale uitmaken wie de cup in de prijzenkast mag bijzetten. Indien de kampioen de finale behaalt, spelen zij hierin een thuiswedstrijd. In andere gevallen speelt de winnaar van de andere halve finale thuis.

Winnaars Eredivisie Cup

  • 2020 FC Twente
  • 2021 Ajax
  • 2022 FC Twente
  • 2023 FC Twente