AZ vervangt VV Alkmaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie

AZ vervangt VV Alkmaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie

AZ vervangt VV Alkmaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie

28 dec 2022

AZ en VV Alkmaar maakten op woensdag 28 december 2022 bekend dat het vrouwenvoetbal met ingang van het seizoen 2023-’24 terugkeert bij AZ. Hierdoor vervangt AZ VV Alkmaar als deelnemer aan de Azerion Vrouwen Eredivisie.

AZ en VV Alkmaar tekenden vorig seizoen al een intentieverklaring waardoor er intensiever contact ontstond. Ook werd onderzocht of AZ het vrouwenvoetbal over kon nemen van VV Alkmaar. Dat is vanaf komend seizoen dus het geval. De betrokken clubs geven aan dat de komende periode wordt benut om de praktische voorwaarden en benodigdheden verder uit te werken.

Betaald voetbal

De topcompetities in het Nederlands voetbalelftal zijn eerder deze week bestuurlijk overgeheveld van het amateurvoetbal naar het betaald voetbal. Door deze beslissing moeten alle deelnemende clubs in de Azerion Vrouwen Eredivisie met ingang van het seizoen 2023-’24 onderdeel zij van een betaald voetbalorganisatie.

AZ was in 2007 naast FC Twente, Willem II, FC Utrecht, ADO Den Haag en sc Heerenveen één van de clubs die betrokken was bij de start van de Vrouwen Eredivisie in Nederland. De club maakte in 2011 bekend te stoppen met het vrouwenvoetbal. Op dat moment had het vrouwenteam van AZ drie landstitels en een KNVB-beker op zak. Ook was de ploeg drie seizoenen actief in Europa.