TOTO KNVB Beker vrouwen: Clubs uit de Eredivisie stromen in

TOTO KNVB Beker vrouwen: Clubs uit de Eredivisie stromen in

TOTO KNVB Beker vrouwen: Clubs uit de Eredivisie stromen in

28 jan 2022

De clubs uit de Pure Eredivisie Vrouwen beginnen dit weekend aan de TOTO KNVB Beker. In de achtste finale wacht zeven clubs een uitduel tegen een ploeg uit een lagere competitie. VV Alkmaar – SC Heerenveen gaat op vrijdagavond niet door. De Friezen kampen met te veel coronabesmettingen.

IJFC is de laagstgeklasseerde nog actieve ploeg in de TOTO KNVB Beker. Het team komt uit in de eerste klasse. Het elftal wacht een mooi treffen met bekerhouder PSV. In IJsselstein is net als bij de andere duels voor het eerst sinds lange tijd weer publiek welkom.

Ook VV Bavel weet dat het aan de bak moet. De hoofdklasser neemt het zondagmiddag op tegen Excelsior, de nummer laatst in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Drie jaar geleden kwam VV Bavel ook tegen een Eredivisionist in actie in de TOTO KNVB Beker. Ajax won toen met maar liefst 13-0.

Topklassers

Zaterdag spelen ook vijf teams uit de Topklasse. De nog ongeslagen koploper Saestum neemt het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De club uit Zeist won in het verleden maar liefst vier keer het bekertoernooi voor vrouwen.

DTS’35 Ede, de nummer twee uit de Topklasse, ontvangt Ajax, terwijl Wartburgia het in eigen huis opneemt tegen landskampioen FC Twente. Nieuwkomer in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen Feyenoord reist af naar Haarlem voor het treffen met DSS. Tegelijkertijd speelt Be Quick’28 tegen PEC Zwolle.

Programma

DatumWedstrijd
Vrijdag 28 januari 19.30 uurVV Alkmaar – SC Heerenveen (uitgesteld)
Zaterdag 29 januari 13.00 uurSaestum – ADO Den Haag
Zaterdag 29 januari 13.15 uurWartburgia – FC Twente
Zaterdag 29 januari 14.30 uurDSS – Feyenoord
Zaterdag 29 januari 14.30 uurIJFC – PSV
Zaterdag 29 januari 14.30 uurBe Quick’28 – PEC Zwolle
Zaterdag 29 januari 17.00 uurDTS’35 Ede – Ajax
Zondag 30 januari 14.30 uurVV Bavel – Excelsior