FC Utrecht stelt kampioensfeestje FC Twente uit

FC Utrecht stelt kampioensfeestje FC Twente uit

FC Utrecht stelt kampioensfeestje FC Twente uit

22 apr 2024

FC Twente is er zondag nog niet in geslaagd om de landtitel binnen te halen. De ploeg van coach Joran Pot bleef bij FC Utrecht steken op 2-2 en moet daarom nog minstens een week wachten om het kampioenschap te vieren.

FC Utrecht was duidelijk niet van plan om mee te werken met het Enschedese feestje. Ook na de 0-1 van Marisa Olislagers bleef de club knokken voor een goed resultaat. Hiervoor kreeg de nummer zeven van de ranglijst loon na werken. Lotje de Keijzer bracht de ploegen weer op gelijke hoogte, waarna Amber Visscher de thuisclub zelfs op voorsprong bracht. Caitlin Dijkstra voorkwam een grotere zeperd door in de slotfase gelijk te maken.

Op woensdag 1 mei krijgt FC Twente een nieuwe kans op bezoek bij Fortuna Sittard. Om kampioen te worden, moet de ploeg de drie punten mee naar huis nemen.

Zorgen om Liefting

Het duel Ajax – AZ kwam zondag na negen minuten stil te liggen bij een stand van 0-0. Femke Liefting bleef na een botsing roerloos op de grond. Gelukkig was de keeper snel weer bij kennis. De clubs spelen het restant van het duel donderdag vanaf 19.30 uur. Mocht Ajax punten verspelen, is FC Twente al kampioen.

PSV speelde zondag ijzersterk tegen sc Heerenveen. De thuisploeg klopte de Friezen met maar liefst 5-0. Joëlle Smits opende al na drie minuten de score. Daarna waren ook Nina Nijstad, Fleur Stoit, Indiah-Paige Riley en Melanie Bross trefzeker.

Nina Nijstad was trefzeker voor PSV.

Winst voor Fortuna Sittard

Ook nummer vier Fortuna Sittard pakte de volle winst. Op bezoek bij hekkensluiter Excelsior wonnen de Limburgers met 2-4. Dana Breewel schoot de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Hanna Huizenga en Tessa Wullaert herstelden met twee goals de schade. De treffer van Chelsea Homan in blessuretijd was enkel voor de statistieken.

ADO Den Haag boekte thuis een 2-1 zege op Feyenoord. Na de goal van Lobke Loonen maakten de Rotterdammers gelijk via Celainy Obispo. Chloé van de Velde bezorgde de Hagenaars uiteindelijk toch de winst.

PEC Zwolle klom op naar plek zes door een 2-0 thuiszege op Telstar. Zoë Zuidberg en Sophie van Vugt kwamen op het scoreformulier.

Bekijk hier de stand.