Tessa Wullaert helpt Fortuna Sittard aan monsterzege

Tessa Wullaert helpt Fortuna Sittard aan monsterzege

Tessa Wullaert helpt Fortuna Sittard aan monsterzege

3 apr 2023

Fortuna Sittard heeft vrijdag met maar liefst 1-7 gewonnen op bezoek bij Telstar. Tessa Wullaert was de absolute uitblinker. De Belgische aanvoerder van de club scoorde vijf keer en vijzelde haar seizoenstotaal daarmee op naar achttien.

De Limburgers waren, na de 2-2 in de heenwedstrijd, heer en meester op bezoek in Velsen. Na een treffer van Jarne Teulings maakte Wullaert drie goals op rij. María Catharina Ólafsdóttir Gros zorgde voor de 0-5, waarna Wullaert haar show vervolmaakte door de marge te vergroten naar zeven. Chelly Drost redde in de slotfase de eer voor de thuisploeg.

Ook Ajax en FC Twente winnen

Fortuna Sittard kwam dankzij de overwinning niet dichter bij de kop van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ajax won vrijdagavond op bezoek bij sc Heerenveen met 2-5. De Amsterdammers stonden binnen tien minuten met 2-0 achter door goals van Janneke Ennema en Jet van Beijeren, maar bogen deze score knap op. Ashleigh Weerden, Lisa Doorn, Sherida Spitse, Eshly Bakker en Elisha Kruize waren trefzeker.

FC Twente won zondag thuis met 2-0 van ADO Den Haag en nam daarmee de koppositie weer over. Elena Dhont en Felma Kalma maakten de goals. Beide clubs maakten na afloop van de wedstrijd slecht nieuws bekend. Jaimy Ravensbergen heeft onlangs haar kruisband afgescheurd en wacht een maandenlange revalidatie. De speelster heeft daarom haar laatste wedstrijd voor ADO Den Haag al gespeeld. Volgend seizoen maakt zij de overstap naar FC Twente.

De blessure van Jaimy Ravensbergen is slecht nieuws voor zowel ADO Den Haag als FC Twente.

Vijfde zege op rij

PEC Zwolle won vrijdagavond voor de vijfde keer op rij en klom daardoor naar de zesde plaats op de ranglijst. Imre van der Vegt maakte vanuit een vrije trap de enige goal van de wedstrijd. Het betekende het derde doelpunt dit seizoen van de verdediger die in december haar rentree maakte na lang blessureleed.

De ploeg van Olivier Amelink ging op de stand Feyenoord voorbij dat thuis 1-1 speelde tegen nummer vijf PSV. Esmee de Graaf zette de Rotterdammers nog wel op voorsprong. In de tweede helft maakte Zera Hulswit weer gelijk.

Bekijk hier de stand.