Suzanne Bakker uitgeroepen tot Trainer van het jaar

Suzanne Bakker uitgeroepen tot Trainer van het jaar

Suzanne Bakker uitgeroepen tot Trainer van het jaar

3 jul 2024

Suzanne Bakker heeft een Rinus Michels Award gewonnen als Coach van het jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De scheidend trainer van Ajax bleef in de verkiezing FC Twente-trainer Joran Pot voor. Voormalig bondscoach Vera Pauw ontving een Rinus Michels Oeuvre Award.

Het is voor het eerst dat er een Rinus Michels Award werd uitgereikt aan de beste trainer van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bakker kreeg de prijs vanwege haar prestaties met Ajax in het afgelopen seizoen. Onder haar leiding won de ploeg de TOTO KNVB Beker, terwijl ze de Amsterdamse vrouwen ook internationaal op de kaart zette.

Champions League

Bakker slaagde er voor het eerst in de historie van het Nederlandse voetbal in om met een team uit de Azerion Vrouwen Eredivisie de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. Ajax gooide direct hoge ogen door te overwinteren. Pas in de kwartfinale strandde het Europese avontuur, toen Chelsea te sterk bleek.

In de Azerion Vrouwen Eredivisie boekte Ajax onder Bakker afgelopen seizoen zeventien overwinningen. Daarmee eindigden de Amsterdamse vrouwen op de tweede plek, achter kampioen FC Twente.

Woensdag nam Bakker de prijs in ontvangst tijdens het Nationale Voetbaltrainers Congres op sportcentrum Papendal. Tijdens dit evenement, georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal, worden de beste trainers in het betaald voetbal in het zonnetje gezet.

Vera Pauw

Speciale aandacht was er ook voor Vera Pauw. De voormalig bondscoach van Oranje ontving een Rinus Michels Oeuvre Award voor haar totale verdienste voor het Nederlands voetbal. Ze was al vroeg voorstander van de Azerion Vrouwen Eredivisie en daarmee ook grondlegger van de competitie.