Stefanie van der Gragt aan de slag als technisch manager AZ Vrouwen

Stefanie van der Gragt aan de slag als technisch manager AZ Vrouwen

Stefanie van der Gragt aan de slag als technisch manager AZ Vrouwen

19 apr 2023

Stefanie van der Gragt (30) wordt technisch manager bij AZ Vrouwen. De 101-voudig international maakte dinsdag bekend na het WK van deze zomer te stoppen met voetballen. In Alkmaar heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden. Van der Gragt tekent binnenkort een driejarig contract.

Voor Van der Gragt betekent de overstap naar AZ een terugkeer op het oude nest. In 2009 maakte ze haar debuut in de Eredivisie Vrouwen voor de Alkmaarders. Daarna volgde een lange reis, die de Heerhugowaardse langs Telstar, FC Twente, Bayern München, Ajax, FC Barcelona en Internazionale bracht. Van der Gragt werd drie keer landskampioen in Nederland en één keer in Spanje. De verdediger speelde 101 interlands voor de OranjeLeeuwinnen. Daarin scoorde ze twaalf keer. Van der Gragt werd in 2017 Europees kampioen met de Oranjevrouwen.

Belangrijke slag

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, is blij met de komst van Van der Gragt. “Met het aantrekken van Stefanie hebben we een hele belangrijke slag geslagen. Stefanie kent de voetbalwereld door en door en heeft een wereldwijd netwerk. Met haar aan het roer van AZ Vrouwen gaan we op onze manier bouwen aan een succesvolle periode.”

AZ keert komend seizoen terug in de Azerion Eredivisie Vrouwen. De Alkmaarse profclub speelde van 2007 tot 2011 op het hoogste niveau. In december 2022 maakte AZ bekend terug te keren in het vrouwenvoetbal. De club vervangt het huidige VV Alkmaar.