Speelronde 9: Titanenstrijd tussen FC Twente en Ajax

Speelronde 9: Titanenstrijd tussen FC Twente en Ajax

Speelronde 9: Titanenstrijd tussen FC Twente en Ajax

25 nov 2022

Ajax en FC Twente denderen door de Azerion Vrouwen Eredivisie. Beide titanen verloren nog geen punt en zondag staan ze vanaf 12.15 uur tegenover elkaar in Enschede. Om er helemaal een Super Sunday van te maken ontvangt PSV om 14.30 uur Feyenoord. Op vrijdag zijn er drie wedstrijden: ADO Den Haag – sc Heerenveen; Fortuna Sittard – VV Alkmaar en PEC Zwolle – Telstar.

Fenna Kalma scoort er weer lustig op los voor FC Twente met een gemiddelde van bijna twee goals per wedstrijd.

Een gezegde in het voetbal luidt dat je kampioen wordt tegen de kleintjes. Die logica gaat niet op in de Azerion Vrouwen Eredivisie. FC Twente en Ajax domineren de competitie en zijn ongenaakbaar. Dat maakt de onderlinge titanenstrijd extra interessant. Wie wint deelt een mokerslag uit in de strijd om de titel. Vooral nu de beide clubs elkaar door de uitbreiding van de Vrouwen Eredivisie niet drie maar twee keer ontmoeten. 

Generale

FC Twente kende vorige week een ontspannen generale en scoorde er lustig op los tegen Excelsior. Topschutter Fenna Kalma was vier keer trefzeker. Ajax had meer moeite met PSV omdat het verzuimde de kansen te benutten. Uiteindelijk brak Romée Leuchter de ban met een hard geplaatste vrije trap: 1-0.

Esmee Brugts glijdt langs een verdediger van sc Heerenveen.

Super Sunday

Om er helemaal een Super Sunday van te maken, trappen PSV en Feyenoord om 14.30 uur af op De Herdgang in Eindhoven. Een duel tussen de nummer vier en zes. Feyenoord kende een uitstekende start van het seizoen met vier overwinningen, maar haalde uit de laatste drie duels slechts 1 punt. Vooral de nederlaag in Heerenveen zal hard zijn aangekomen. PSV kan bij een zege op Feyenoord het gat op de ranglijst dichten. De ploeg van Rick de Rooij hield afgelopen zondag de schade beperkt tegen Ajax. Na een 1-0 nederlaag bleven de punten in Amsterdam. Zowel PSV als Feyenoord hebben moeite met scoren met respectievelijk 9 en 8 doelpunten in zeven wedstrijden.

Goed gevoel

ADO Den Haag keerde met een goed gevoel terug uit Zwolle. Een slechte reeks van drie nederlagen werd doorbroken met een 3-0 overwinning op PEC Zwolle. Die lijn wil de ploeg van Sjaak Polak natuurlijk doorzetten in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Maar de Friezen zijn stug en niet te onderschatten. Dat lieten ze zondag zien met een 1-0 zege op Feyenoord.

Caroline Wolters in duel met Feyenoord-aanvoerder Annouk Boshuizen

Grote ambities

Fortuna Sittard maakt de grote ambities vooralsnog waar met een derde plaats op de ranglijst. Na een valse start met twee nederlagen volgden vijf overwinningen op rij. Een zege op VV Alkmaar houdt de ploeg enigszins in het spoor Ajax en FC Twente. Maar VV Alkmaar zal moed putten uit de eerste drie punten die het vorige week haalde tegen Telstar. De ploeg uit IJmuiden wacht nog steeds op de eerste overwinning. Maar krijgt vrijdag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een nieuwe kans om historie te schrijven.

Ga naar het volledige programma van speelronde 9.

Ga naar de samenvattingen van de eerder gespeelde duels.