Speelronde 2: Fortuna Sittard op jacht naar punten tegen Feyenoord

Speelronde 2: Fortuna Sittard op jacht naar punten tegen Feyenoord

Speelronde 2: Fortuna Sittard op jacht naar punten tegen Feyenoord

23 sep 2022

Komend weekend staat speelronde 2 op het programma in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Vier wedstrijden dit keer omdat Telstar – Ajax is verplaatst vanwege de Champions League verplichtingen van de Amsterdammers. Het publiek in Sittard kan voor het eerst genieten van hun geliefde Fortuna op het hoogste niveau. Feyenoord komt op bezoek.

Revanche

Fortuna Sittard maakte vorige week hardhandig kennis met het topniveau van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ondanks een aantal spectaculaire transfers in de voorbereiding waaronder de Nederlandse international Samantha van Diemen en de aanvaller van de ‘Red Flames’ Tessa Wullaert bleek Ajax een maatje te groot: 4-0. Voor eigen publiek zal Fortuna Sittard zondag azen op revanche. Tegenstander in het Fortuna Sittard stadion is Feyenoord, een grote naam, maar ook nog slechts een jaar actief in de Vrouwen Eredivisie. De ploeg van Danny Mulder won de seizoensouverture nipt met 2-1 van Excelsior na een matige wedstrijd. Pia Rijsdijk was de matchwinner op Varkenoord.

Joran Pot maakte de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente.

Weerzien

FC Twente – PEC Zwolle staat in het teken van het weerzien van FC Twente-trainer Joran Pot en zijn oude club. Vorig jaar won Pot als trainer van PEC Zwolle nog met 1-4 bij FC Twente. PEC Zwolle komt dit seizoen voor het eerst in actie. De club wordt altijd geroemd om zijn talentvolle en technische selectie. Het is interessant om te zien hoe deze ploeg zich manifesteert tegen FC Twente. De regerend landskampioen pakte in speelronde 1 direct de koppositie na een 0-5 overwinning bij VV Alkmaar. 

Dante Wammes en Jaimy Ravensbergen vieren een van de vier goals van ADO Den Haag tegen Telstar.

Uitblinker

Nummer twee ADO Den Haag begon eveneens overtuigend met een 4-0 zege op nieuwkomer Telstar. Vooral uitblinker Liz Rijsbergen was in dat duel niet te stoppen. Als de ploeg van Sjaak Polak meer wil zijn dan alleen een angstgegner voor de topclubs, dan zal ADO Den Haag deze lijn tegen Excelsior door moeten trekken. Excelsior startte vorige week sterk in de stadsderby tegen Feyenoord met een vroege goal, maar moest de punten uiteindelijk in Rotterdam-Zuid laten. 

Naomi Pique ging met Excelsior strijdend ten onder tegen Feyenoord.

Nieuw elan

Ook sc Heerenveen en VV Alkmaar gaan op jacht naar de eerste punten. De ploeg uit Friesland zag een aantal vaste waarden vertrekken waaronder Zoï van de Ven naar Feyenoord. Onder leiding van de nieuwe coach Hans Schrijver hield sc Heerenveen goed stand tegen PSV. Pas in de tweede helft viel de uiteindelijk beslissende 1-0 uit een verdwaald afstandsschot. VV Alkmaar had de ondankbare taak om net als vorig jaar het seizoen te openen tegen FC Twente. Toen stopte de teller pas bij 8-0. Nu leek het met een 1-0 ruststand beter te gaan, maar uiteindelijk drukte FC Twente het kwaliteitsverschil ook uit in de score: 0-5. Fenna Kalma maakte haar eerste twee treffers van het seizoen.

Bekijk hier de samenvattingen van speelronde 1

Ga naar het volledige programma van speelronde 2