Speelronde 17: Strijd om plek drie tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard

Speelronde 17: Strijd om plek drie tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard

Speelronde 17: Strijd om plek drie tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard

10 mrt 2023

Achter de top twee strijden om ADO Den Haag en Fortuna Sittard om plek drie in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Vrijdagavond staan beide clubs tegenover elkaar in Den Haag. Zowel ADO Den Haag als Fortuna Sittard is in vorm dus alle ingrediënten voor spektakel in het Bingoal Stadion in Den Haag zijn aanwezig.

Verrassing

Fortuna Sittard zorgde in de vorige speelronde voor een daverende verrassing door de eerste punten van af te snoepen van het nog ongeslagen FC Twente. In eigen huis draaide de ploeg van Roger Reijners een 0-1 achterstand bij rust om in een 2-1 overwinning. De zege past bij de ambities van de Limburgse debutant die zich graag wil nestelen in de top van de Azerion Eredivisie Vrouwen en de strijd wil aangaan met FC Twente en Ajax.

Huizenga schoot Fortuna Sittard met haar treffer in de blessuretijd naar de overwinning op koploper FC Twente.

Tandem

ADO Den Haag is traditioneel ook een moeilijke tegenstander voor de topclubs, maar pakt dit jaar vooral punten met overtuigende zeges op de ‘kleintjes’. Het team van Sjaak Polak startte dit seizoen sterk, viel wat terug maar heeft de laatste weken de vorm weer te pakken. Vooral dankzij de tandem Ravensbergen – Rijsbergen werden vv Alkmaar en sc Heerenveen met 5-0 opgerold. Met een zege kan ADO Den Haag het gat van drie verliespunten naar Fortuna Sittard dichten. In Sittard won Fortuna overtuigend met 3-0. 

Ajax stuitte in een volgepakte Johan Cruijff Arena op een gedreven Feyenoord: 1-1

Apotheose

De nederlaag van FC Twente heeft de titelstrijd nieuw leven in geblazen. Na het puntverlies van Ajax in de volgepakte Johan Cruijff Arena tegen Feyenoord kon FC Twente de Amsterdammers op vijf punten zetten. Omdat de tot nu toe ongenaakbare koploper dit naliet kon Ajax een punt dichterbij sluipen en heeft het alles weer in eigen hand. Zo maakt de Azerion Vrouwen Eredivisie zich op voor een zinderende apotheose met op de voorlaatste speeldag Ajax – FC Twente op het programma. Beide ploegen kunnen zich dan ook geen puntverlies meer veroorloven. FC Twente ontvangt vrijdagavond vv Alkmaar. Ajax gaat in Rotterdam op bezoek bij Excelsior.

PSV lijkt de weg omhoog weer te hebben gevonden.

Vorm

Ook het vierde duel op vrijdagavond is een wedstrijd tussen twee ploegen in vorm. PEC Zwolle is na de winterstop nog ongeslagen met acht punten uit vier wedstrijden en loert op het linkerrijtje. Uit bij ADO Den Haag en Fortuna Sittard werd knap gelijkgespeeld. Het jonge team van Olivier Amelink ontvangt PSV dat ook de weg omhoog weer heeft gevonden. Vooral de uitzege tegen Fortuna Sittard sprong in het oog. In het bekertoernooi werd kwartfinale bereikt dankzij een overtuigende 1-4 overwinning Feyenoord op Varkenoord. 

Dominique Bruinenberg schoot Telstar in de slotfase naar drie punten in de kelderkraker tegen vv Alkmaar.

Taai

Feyenoord reist zondag naar Velsen waar om 12.15 wordt afgetrapt tegen Telstar. Het duel is live te volgen op ESPN 1. De ploeg van Jessica Torny speelde vorige week knap gelijk tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Nu zijn dat duels op zich die onvermoede krachten losmaken, zeker met 34.000 toeschouwers op de tribune. Tegen Telstar kan Feyenoord tonen dat het duel in Amsterdam een kentering teweeg heeft gebracht. Maar de debutant kan een taaie ploeg zijn. Uit bij Fortuna Sittard werd knap een punt gesprokkeld en in de vorige speelronde leverde een late goal van aanvoerder Dominique Bruinenberg de volle buit op tegen vv Alkmaar: 2-1.

Ga naar het volledige programma van speelronde 17.

Bekijk de samenvattingen van de eerder gespeelde wedstrijden.