Speelronde 14: Wordt Ajax alsnog de lachende derde?

Speelronde 14: Wordt Ajax alsnog de lachende derde?

Speelronde 14: Wordt Ajax alsnog de lachende derde?

26 mrt 2021

Veel mooier had de competitieplanner het niet uit kunnen tekenen. De nummers één en twee van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen die op de laatste speeldag van reguliere competitie strijden om de koppositie. Die strijd tussen PSV en FC Twente komt er, maar we moeten er wel twee dagen langer op wachten.

Alle speelsters en staf van PSV ging namelijk maandag in quarantaine nadat drie speelsters (Joëlle Smits, Janou Levels en Dana Foederer) positief op corona testten. Vanuit medisch oogpunt is daarna in overleg besloten om de wedstrijd van zondag uit te stellen. De topper wordt nu op dinsdag 30 maart (19.30 uur) gespeeld. Nog even geduld dus voordat we precies weten hoe de vlag erbij staat na de 14e en laatste speelronde.

De scheiding tussen de kampioenspoule en de plaatsingsgroep heeft zich al voltrokken. PSV, FC Twente, Ajax en ADO Den Haag gaan vanaf eind april strijden om de schaal. Voor alle vier teams is het van groot belang om zoveel mogelijk punten te vergaren. Ze starten de play-offs namelijk met een halvering van het puntenaantal dat zij tijdens de reguliere competitie hebben vergaard. Meer punten = groter voordeel.

Ajax – ADO Den Haag live op ESPN

PSV is momenteel met 31 punten koploper, gevolgd door FC Twente (29), Ajax (28) en ADO Den Haag (20). Er valt in deze laatste speelronde dus genoeg te winnen voor alle vier. Uiteraard in de topper FC Twente – PSV, maar ook voor Ajax en ADO Den Haag. En laten die elkaar nou zondag om 12.15 uur (live op ESPN) treffen op De Toekomst.

ADO Den Haag had zich bij het begin van het seizoen tot doel gesteld om de kampioensgroep te halen. Dat is gelukt. De ploeg van coach Sjaak Polak kan als outsider nu vrijuit de strijd aangaan met de drie favorieten om de landstitel. Afgelopen zondag lieten de Haagse vechtmachine al zien dat ze daar prima toe in staat zijn door PSV in Eindhoven op 1-1 te houden. In deze laatste speelronde gaat ADO op bezoek bij Ajax dat zich vanzelfsprekend bovenin tussen PSV en FC Twente wil wurmen.

Vertrouwen opkrikken

En daarmee het vertrouwen een beetje opkrikken. Ajax kwam namelijk matig uit de winterstop en verloor de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De tweevoudig landskampioen verloor van PEC Zwolle en PSV en liet punten liggen tegen sc Heerenveen. Afgelopen zondag herstelde Ajax zich met een 4-1 zege bij Excelsior, waar alle goals pas na rust vielen. Met een zege op ADO zou de ploeg van Danny Schenkel flink wat vertrouwen bijtanken voor de start van de kampioenspoule.

Zondag staan ook de duels PEC Zwolle – Excelsior en vv Alkmaar – sc Heerenveen op het programma. Deze vier clubs maken geen kans meer op deelname aan de kampioenspoule en zullen gaan strijden plaats vijf in de eindrangschikking.

Bekijk de actuele stand in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Zondag 28 maart, 12.15 uur
Ajax – ADO Den Haag (live op ESPN)
PEC Zwolle – Excelsior
vv Alkmaar – sc Heerenveen

Dinsdag 31 maart, 19.30 uur
PSV – FC Twente