Speeldagenkalender Azerion Vrouwen Eredivisie seizoen 2024/’25 vastgesteld

Speeldagenkalender Azerion Vrouwen Eredivisie seizoen 2024/’25 vastgesteld

Speeldagenkalender Azerion Vrouwen Eredivisie seizoen 2024/’25 vastgesteld

7 mrt 2024

De speeldagenkalender van de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen 2024/’25 is vastgesteld. De competitie begint in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 en eindigt op zaterdag 17 mei 2025. De speeldagenkalender is tot stand gekomen na overleg tussen de KNVB, de clubs en ESPN.

De start van de Azerion Vrouwen Eredivisie is eind september. Dat is later in het seizoen dan gebruikelijk en op die manier wordt er ruimte geboden voor deelname van spelers aan het WK voor vrouwen onder 20 jaar in Colombia, dat plaatsvindt van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 22 september.

Supercup

De Supercup wordt ingepland op het moment dat bekend is welke clubs die gaan spelen. Dat hangt er met name van af of de winnaar van de TOTO KNVB Beker zich via de competitie plaatst voor de kwalificatierondes van de UEFA Women’s Champions League.

UEFA Women’s Champions League

We faciliteren de Nederlandse deelnemers aan de UEFA Women’s Champions League om zich optimaal te kunnen voorbereiden op hun Europese wedstrijden. Wedstrijden kunnen in dit kader worden verplaatst, in het belang van het competitieverloop worden die wedstrijden op korte termijn ingehaald.

FC Twente viert de winst van de TOTO KNVB Beker in 2023.

TOTO KNVB Beker Vrouwen

De clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie stromen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker Vrouwen in. Deze achtste finales worden gespeeld van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari. De finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen staat gepland voor zaterdag 10 mei.

Eredivisie Cup

Na afloop van de reguliere competitie wordt de Eredivisie Cup gespeeld. De eerste wedstrijden staan gepland voor woensdag 21 mei, de finale voor zaterdag 24 mei.

Definitief competitieprogramma

In juli 2024 wordt het definitieve competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie bekend gemaakt.

Bekijk hier de speeldagenkalender van de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen 2024/’25.