Seizoen 2023/’24: FC Utrecht terug in de Vrouwen Eredivisie

Seizoen 2023/’24: FC Utrecht terug in de Vrouwen Eredivisie

Seizoen 2023/’24: FC Utrecht terug in de Vrouwen Eredivisie

24 jan 2023

FC Utrecht treedt met ingang van het seizoen 2023/’24 als twaalfde club toe tot de Azerion Vrouwen Eredivisie. Voor de laatste beschikbare plek in deze competitie hebben meerdere betaald voetbalorganisaties belangstelling getoond. Gedurende de selectieprocedure bleef FC Utrecht als enige kandidaat over. FC Utrecht was eerder van 2007 tot 2014 ook al actief in de Vrouwen Eredivisie.

Lucienne Reichardt, Manager Vrouwenvoetbal KNVB: “FC Utrecht heeft een plan gepresenteerd waarin het vrouwenvoetbal volledig wordt omarmd. Uit het plan kwam naar voren dat het vrouwenvoetbal op alle vlakken geïntegreerd is binnen FC Utrecht, zowel in de voetbalontwikkeling als in de gedachtegang rondom commerciële en facilitaire groei. Het is mooi om te zien dat FC Utrecht op voetbaltechnisch gebied inmiddels al zover is dat er binnen de jeugd in diverse trajecten met gemengde teams getraind wordt. Daarnaast zien we veel potentieel in de stad Utrecht als het gaat om vrouwenvoetbal. Het stadion van FC Utrecht is ook geregeld het decor van interlands van de OranjeLeeuwinnen en bij die gelegenheden hebben we kunnen zien dat de stad veel vrouwenvoetbalfans heeft.”

FC Utrecht was één van de zeven clubs die in 2007 betrokken was bij de start van het eredivisievoetbal in Nederland. In 2011 splitste de vrouwentak zich af van de BVO en ging tot 2014 verder als stichting. In de eerste periode dat FC Utrecht actief was in het vrouwenvoetbal won de club eenmaal de KNVB-beker en één keer de Supercup.