sc Heerenveen maakt vanaf komend seizoen deel uit van BVO

sc Heerenveen maakt vanaf komend seizoen deel uit van BVO

sc Heerenveen maakt vanaf komend seizoen deel uit van BVO

26 apr 2023

Vanaf het seizoen 2023/’24 maken de sc Heerenveen Vrouwen volledig deel uit van de betaald voetbalorganisatie sc Heerenveen. Daarmee krijgen het Eredivisieteam en de jeugdopleiding, die nu nog onderdeel zijn van de door vrijwilligers gedreven Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland, een toekomstbestendige plek binnen de BVO sc Heerenveen.

Met ingang van het nieuwe seizoen zijn de voorwaarden voor het spelen in de Azerion Vrouwen Eredivisie aangescherpt. Onderdeel van het pakket aan licentie-eisen is dat de vrouwenteams voortaan volledig deel moeten uitmaken van de betreffende betaald voetbalorganisatie. Op die manier bouwt de Vrouwen Eredivisie door aan verdere professionalisering van de competitie. Ook de KNVB heeft daarin een stap gezet. De topcompetities (Azerion Vrouwen Eredivisie, de Beloftencompetitie Vrouwen en de TOTO KNVB Beker) vallen vanaf komend seizoen onder de afdeling betaald voetbal.

Marleen Molenaar sluit aan

Voormalig Oranjeinternational Marleen Molenaar zal met haar kennis en ervaring de transitie vanuit sc Heerenveen gaan begeleiden. Zij was eerder manager bij de vrouwen van AZ (2007-2010) en Ajax (2012-2017). Molenaar: “sc Heerenveen Vrouwen is al vanaf de oprichting in 2007 onderdeel van de Eredivisie Vrouwen. Het is fantastisch dat dit zo blijft en dat de vrouwen weer volledig onderdeel worden van de club. Er zijn nog veel kansen voor het vrouwenvoetbal. Zowel op het gebied van talentontwikkeling, commercie als op het aanspreken van een nieuwe doelgroep. Deze integratie is een mooie stap richting verdere professionalisering.”

Marleen Molenaar, hier met de kampioensschaal van AZ in 2009, gaat voor sc Heerenveen aan de slag.

‘Goede visie lange termijn’

Cees Roozemond, algemeen directeur van sc Heerenveen, is blij dat sc Heerenveen Vrouwen terugkeert binnen de organisatie. “De stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om dit te kunnen bewerkstelligen en ervoor gezorgd dat het vrouwenvoetbal in het noorden op de kaart is blijven staan. Hiervoor verdienen de betrokken vrijwilligers alle credits. Het is heel mooi dat het vrouwenvoetbal onder de vlag van sc Heerenveen de volgende fase in haar ontwikkeling gaat meemaken. Als club hebben wij de stichting in de afgelopen jaren met een financiële bijdrage ondersteund. Net als bij de mannen, willen we ook bijdragen aan de talentontwikkeling en ambities van de voetballende meisjes en vrouwen. Met een goede visie voor de lange termijn geloven wij dat er verdere groei op een financieel verantwoorde wijze mogelijk is.”

Jessica Roosenburg, voorzitter van de stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland, is trots op de terugkeer van het vrouwenvoetbal bij sc Heerenveen. “Als stichting willen we al langer ‘echt’ bij sc Heerenveen horen. Met deze stap is de toekomst van het vrouwenvoetbal in het noorden gewaarborgd. Het is een fantastische ontwikkeling dat dit nu gebeurt. De meiden en jonge vrouwen zijn harde werkers en verdienen deze erkenning. De komende periode gaan we de integratie stap voor stap vormgeven. We zijn verheugd dat Jacco Koops en Foppe de Haan ook voor komend seizoen nog meehelpen de selectie samen te stellen. Daarnaast wil ik grote dank uitspreken richting alle vrijwilligers die zich door de jaren heen voor de stichting hebben ingespannen. Het was af en toe topsport; doorzetten en een les in weerbaarheid en veerkracht. Samen hebben we het vrouwenvoetbal voor de regio behouden en op de kaart gezet.”