Sari van Veenendaal wordt Adviseur Vrouwenvoetbal bij de KNVB

<strong>Sari van Veenendaal wordt Adviseur Vrouwenvoetbal bij de KNVB</strong>

Sari van Veenendaal wordt Adviseur Vrouwenvoetbal bij de KNVB

5 jun 2023

91-voudig international Sari van Veenendaal gaat bij de KNVB aan de slag als Adviseur Vrouwenvoetbal. De oud-keeper, die na het EK2021 een punt zette achter haar topsportcarrière, gaat zich vanaf nu inzetten voor de strategische doelen van de KNVB op het gebied van vrouwenvoetbal.

In haar rol als adviseur gaat Sari van Veenendaal zich bezighouden met lange termijn ontwikkelingen, zowel in bestuurlijk opzicht als op werkzaamheden in de organisatie die het vrouwenvoetbal helpen groeien. 

Topsportervaring

Sari van Veenendaal: “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan bij de KNVB en wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Zowel in Nederland als op het internationale toneel. Ik zie dit als een unieke kans om mijzelf breed te oriënteren binnen het vrouwenvoetbal en hoop met mijn topsportervaring iets moois toe te kunnen voegen aan de bestaande organisatie.”

Sari van Veenendaal in haar karakteristieke rol als leider en motivator van de OranjeLeeuwinnen.

Gedreven professional

Jan Dirk van der Zee (Directeur vrouwenvoetbal / amateurvoetbal): “In haar periode als international hebben wij Sari niet alleen leren kennen als een uitstekende keeper en leider binnen het veld, maar ook als een gedreven professional buiten het veld. Zij heeft met haar prestaties én met haar persoonlijkheid het vrouwenvoetbal verder geholpen. Daarbij had zij al op jonge leeftijd niet alleen oog voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Vanuit de ervaring die zij meebrengt, weet zij wat er nodig is om een volgende stap te kunnen zetten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij van toegevoegde waarde gaat zijn voor de KNVB.”