Records verbroken tijdens Vrouwenvoetbal WKND

Records verbroken tijdens Vrouwenvoetbal WKND

Records verbroken tijdens Vrouwenvoetbal WKND

25 mrt 2024

Afgelopen weekend stond het competitievoetbal in Nederland volledig in het teken van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Fans van het vrouwenvoetbal konden vrijdag, zaterdag en zondag dan ook hun hart ophalenTijdens het Vrouwenvoetbal WKND werkten alle clubs samen om zoveel mogelijk mensen in de stadions te ontvangen. Ook thuisblijvers hoefden niets te missen en konden alle wedstrijden live volgen op ESPN. Een unieke gebeurtenis; nooit eerder werden alle wedstrijden van de Azerion Vrouwen Eredivisie in één speelronde integraal en op aparte tijden uitgezonden.

Clubs zagen een bovengemiddeld aantal toeschouwers in het stadion. Twee clubs hebben een nieuw bezoekersrecord neergezet: Telstar en PSV ontvingen meer toeschouwers voor het vrouwenvoetbal in hun stadion dan ooit. Excelsior brak een record voor meest verkochte tickets voor een wedstrijd van hun eerste vrouwenelftal. De meeste toeschouwers kwamen af op PSV – Feyenoord in het Philips Stadion (ruim 12.000). Met extra activiteiten rondom de stadions zorgden clubs voor een spektakel voor de fans, terwijl ook voor de zakelijke doelgroep diverse evenementen werden georganiseerd.

Ook op tv was er veel te beleven rondom het Vrouwenvoetbal WKND. ESPN pakte uit met hun wekelijkse talkshow Goedemorgen Eredivisie, die geheel in het teken stond van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Onder meer Andries Jonker, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en FC Twente-speelster Wieke Kaptein schoven aan bij presentatrice Fresia Cousiño Arias. 

Het Vrouwenvoetbal WKND vormde voor veel families een laagdrempelig uitje en heeft gezorgd voor meer zichtbaarheid en aandacht voor de Azerion Vrouwen Eredivisie.