Recordaantal supporters maken ‘Oranjedebuut’ bij Nederland – Costa Rica

Recordaantal supporters maken ‘Oranjedebuut’ bij Nederland – Costa Rica

Recordaantal supporters maken ‘Oranjedebuut’ bij Nederland – Costa Rica

9 nov 2022

Bij de oefeninterland van de OranjeLeeuwinnen tegen Costa Rica op vrijdag 11 november in Utrecht vindt een heus debutantenbal plaats onder de supporters. Meer dan 150 voetballiefhebbers bezoeken dan voor het eerst een wedstrijd van de Oranjevrouwen. In het kalenderjaar 2022 debuteerden niet eerder zoveel supporters tegelijkertijd bij een wedstrijd van de Leeuwinnen.

Bijna iedere voetbalsupporter weet het nog wel: die eerste keer dat je een stadion bezocht. De magische beleving van voetbalfans onder elkaar en het gevoel van spanning dat continu in de lucht hing. Wat zou de wedstrijd gaan brengen? Maar ook, wat is een voetbalstadion eigenlijk groot en imposant en hoe klein lijken de voetballers dan juist weer als je ze in het echt ziet in plaats van op tv. Het zijn indrukken als deze die een ‘Oranjedebuut’ een onvergetelijke ervaring maken.

Deze jonge supporters maakten al eerder hun Oranjedebuut.

Gedenkwaardig karakter

Waar het bij de spelers van Oranje en de OranjeLeeuwinnen al sinds jaar en dag een goed gebruik is dat ze bij hun debuutwedstrijd een haasje ontvangen, werd het tijd om ook de eerste wedstrijd voor supporters een gedenkwaardig karakter mee te geven. Speciaal voor alle bezoekers die voor het eerst een wedstrijd bezoeken, werd het Oranjedebuut in het leven geroepen. Op deze pagina kunnen supporters zich opgeven voor ‘de eerste keer’ en worden ze rondom de wedstrijd een beetje extra in de watten gelegd.

Sterre Kroezen

Om te vieren dat meer dan 150 bezoekers hun Oranjedebuut maken tijdens de interland tegen Costa Rica is Vak H van het stadion van FC Utrecht ingericht als een echt debutantenvak. Tijdens de wedstrijd krijgen de bezoekers bovendien gezelschap van Sterre Kroezen, in het dagelijks leven speelster bij landskampioen FC Twente, international bij Oranje Onder 19 én met online meer dan 159.000 volgers op Instagram ook nog eens een echte influencer. Bovendien wordt er rondom de wedstrijd ook nog eens aandacht besteed aan Sint-Maarten met een lichtjesactie op de tribune.

Sterre Kroezen, speelster van FC Twente Vrouwen en Oranje onder 19.

17.031 toeschouwers tegen IJsland

De OranjeLeeuwinnen spelen naast de interland tegen Costa Rica ook een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Deze wedstrijd is op dinsdag 15 november in het stadion van PEC Zwolle. Voor de interland tegen Costa Rica zijn inmiddels rond de 8.000 tickets verkocht. De beste bezochte wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen voor het jaar 2022 was het cruciale WK-kwalificatieduel tegen IJsland. Op 6 september zagen 17.031 toeschouwers in het stadion van FC Utrecht hoe de Oranjevrouwen in de dying seconds van de wedstrijd het WK-ticket wisten binnen te slepen.

Kaartverkoop

Voor de interlands tegen Costa Rica en Denemarken zijn nog tickets te koop via de KNVB Ticketshop.