Pure Energie Eredivisie Vrouwen (PEEV) Talkshow kroont Fenna Kalma tot Beste Speelster

Pure Energie Eredivisie Vrouwen (PEEV) Talkshow kroont Fenna Kalma tot Beste Speelster

Pure Energie Eredivisie Vrouwen (PEEV) Talkshow kroont Fenna Kalma tot Beste Speelster

24 mei 2022

FC Twente-aanvaller Fenna Kalma (23) is de winnaar van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow Award ’21/’22. Dit werd bekend gemaakt in de laatste uitzending van dit seizoen van de talkshow. Fenna Kalma kreeg de prijs uit handen van haar ploeggenoot Renate Jansen, die vorig seizoen de eerste editie van de Talkshow Award won.

Fenna Kalma wist Romee Leuchter (Ajax), Victoria Pelova (Ajax) en Sari van Veenendaal (PSV) voor te blijven in de rangschikking van dit speelseizoen. Na iedere speelronde deelden twee vaste analisten en een gastanalist in de PEEV Talkshow punten uit aan speelsters die in het speelweekend in het oog waren gesprongen. Uit het behaalde puntenaantal werd de top 4 geformeerd. Daaruit mocht de jury van analisten vervolgens een top 3 kiezen.

Topscorer

Fenna Kalma is met 33 treffers dit seizoen topscorer van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en had daarmee een flink aandeel in de achtste landstitel van haar club FC Twente. Ze wordt zowel geroemd om haar doeltreffendheid als om haar mentaliteit en staat bekend als een echte teamspeler. Fenna Kalma speelde in haar carrière al meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen en deed dat drie seizoenen in dienst van sc Heerenveen en drie seizoenen voor FC Twente.

Fenna Kalma in actie tegen PSV.

Onlangs verlengde ze haar contract met de FC Twente Vrouwen met nog een jaar, waardoor zij ook volgend seizoen in de Eredivisie Vrouwen te bewonderen is. Wanneer zij met haar neusje voor de goal volgend seizoen ook weer op schot raakt, kan ze met haar totaal aantal doelpunten de 100 goals aantikken. Ook klopt Fenna Kalma op de deur van de OranjeLeeuwinnnen. Tot nu toe werd zij drie keer geselecteerd door bondscoach Mark Parsons.

Panel van analisten

Het panel van analisten van de PEEV Talkshow bestaat uit Rivkah op het Veld (NOS), Claudia van den Heiligenberg (ex-international), Lucienne Reichardt (oud-profvoetballer), Frank Wielaard (NOS), Sanne van Dongen (ESPN), Lucie Akkerman (profvoetballer), Dyanne Bito (ex-international), Audrey de Ridder (FC Afkicken) en Annemarie Postma (sportjournalist).

De uitzendingen van de PEEV Talkshow worden gepresenteerd door Marleen van Oortmarssen en zijn iedere maandag te volgen via het YouTube kanaal van de KNVB en via Spotify. De talkshow is een productie van Zessen Media in opdracht van de KNVB en wordt mede mogelijk gemaakt door ING en Pure Energie.