PSV verrassend onderuit tegen Fortuna Sittard

PSV verrassend onderuit tegen Fortuna Sittard

PSV verrassend onderuit tegen Fortuna Sittard

17 okt 2022

PSV heeft zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis verloren de Eindhovenaren van nieuwkomer Fortuna Sittard met 0-2. Tessa Wullaert en Hanna Grietje Huizenga maakten de treffers.

Na drie wedstrijden staat PSV op de zesde plaats met vier punten. De ploeg van Roger Reijners wipte door de zege over de Eindhovenaren heen. Met zes punten uit vier duels bezet Fortuna Sittard de vijfde plaats.

Feyenoord aan kop

Feyenoord staat nog steeds aan kop. De Rotterdammers bleven ook in hun vierde wedstrijd zonder puntverlies. In eigen huis won het team zondag met 3-0 van VV Alkmaar. Maxime Bennink scoorde twee keer. Ook Esmee de Graaf was trefzeker.

FC Twente haalde opnieuw flink uit. Na de 0-5 bij VV Alkmaar en 6-0 thuis tegen PEC Zwolle won de landskampioen met 0-9 in Heerenveen. Fenna Kalma was drie keer trefzeker.

Lastige horde

In Den Haag overleefde Ajax de lastige horde ADO, dat na drie wedstrijden zeven punten had gepakt. De Amsterdammers wonnen met 0-3, dankzij goals van Romée Leuchter (twee keer) en Sherida Spitse. ADO Den Haag speelde een groot deel van de tweede helft met tien speelsters na een rode kaart van Jaimy Ravensbergen.

Excelsior en PEC Zwolle hielden elkaar in evenwicht (2-2). Hier schoten beide ploegen weinig mee op in hun poging om uit de onderste regionen te komen.

Bekijk hier de stand.