PSV passeert Feyenoord na zege bij Fortuna Sittard

PSV passeert Feyenoord na zege bij Fortuna Sittard

PSV passeert Feyenoord na zege bij Fortuna Sittard

13 feb 2023

PSV heeft zondag goede zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie door met 0-1 te winnen bij Fortuna Sittard. Hierdoor passeerden de Eindhovenaren Feyenoord op de ranglijst dat thuis verrassend verloor tegen SC Heerenveen (1-2). Bovendien kroop de ploeg dichter bij de Limburgse nummer drie.

Esmee Brugts zorgde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd voor de winnende treffer van PSV. Het verschil in de stand is na het duel nog zeven punten in het voordeel van Fortuna Sittard, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Verlies Feyenoord

Feyenoord verzuimde dichter bij de Limburgers op de ranglijst te komen. De ploeg is niet goed uit de winterstop gekomen en verloor vrijdagavond ook tegen nummer acht SC Heerenveen. Zoï van de Ven had het elftal van de nieuwe trainer Jessica Torny na rust nog wel op voorsprong gezet. Daarna zorgden Jet van Beijeren en Janneke Ennema alsnog voor een Friese winst: 1-2.

ADO Den Haag profiteerde wel van de nederlaag van Fortuna Sittard. In eigen huis on de ploeg met maar liefst 5-0 van VV Alkmaar. Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen scoorden twee keer. Vlak voor tijd maakte ook Gina Viehoff haar eerste Eredivisietreffer.

Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen waren opnieuw op dreef voor ADO den Haag.

FC Twente blijft winnen

Aan kop maakte FC Twente opnieuw geen fout, al viel de hoogte van de score dit keer mee. Bij Excelsior won de landskampioen met 0-3. Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein troffen doel in de eerste helft, nar rust vond ook topscorer Fenna Kalma het net.

PEC Zwolle won met 0-4 bij Telstar en is daardoor nu vier duels ongeslagen. Het duurde wel een klein uur voordat de nummer zeven van de ranglijst het overwicht op het veld in de score tot uiting bracht: Leonie Vliek en Evi Maatman maakten twee goals.

Bekijk hier de stand.