PSV en FC Twente plaatsen zich voor finale Eredivisie Cup

PSV en FC Twente plaatsen zich voor finale Eredivisie Cup

PSV en FC Twente plaatsen zich voor finale Eredivisie Cup

16 mei 2024

PSV en FC Twente hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. FC Twente won eenvoudig van Fortuna Sittard, PSV versloeg Ajax na een verlenging. De finale van de Eredivisie Cup is op vrijdag 24 mei om 19.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Scheurserve in Enschede.

In Amsterdam ging het lang gelijk op tussen Ajax en PSV. Pas in de 78ste minuut viel het eerste doelpunt. Invaller Tiny Hoekstra zette Ajax met een hard schot via de binnenkant van de paal op voorsprong. Lang leek Ajax de overwinning over de streep te trekken, maar in de slotfase kwam PSV op 1-1 via Veerle Buurman.

De twee ploegen moesten het uitvechten in een verlenging. Na zeven minuten kregen de Eindhovenaren een strafschop. Joëlle Smits ging achter de bal staan en schoot haar ploeg koeltjes naar de finale van de Eredivisie Cup.

Twente wint eenvoudig

FC Twente had in eigen huis minder moeite met Fortuna Sittard. Al na drie minuten schoot Renate Jansen de thuisploeg van dichtbij op voorsprong. Vlak voor rust verdubbelde Kayleigh van Dooren die voorsprong.

In de tweede helft deed de kersverse landskampioen daar nog een schepje bovenop. Marit Auée kopte uit een hoekschop de 3-0 eindstand op het bord.