Primeur: finale UEFA Women’s Champions League komt naar Nederland

Primeur: finale UEFA Women’s Champions League komt naar Nederland

Primeur: finale UEFA Women’s Champions League komt naar Nederland

13 feb 2023

Het stadion van PSV is op zaterdag 3 juni het toneel van de finale van de UEFA Women’s Champions League. Het is voor het eerst dat de eindstrijd van het meest prestigieuze toernooi in het Europese vrouwenvoetbal voor clubs naar Nederland komt. Op maandag 13 februari start de kaartverkoop voor de wedstrijd.

Het toernooi om de UEFA Women’s Champions League is op dit moment gevorderd tot de kwartfinales. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon op vrijdag 10 februari zijn de volgende clubs daarbij aan elkaar gekoppeld:

FC Bayern München – Arsenal WFC
Olympique Lyonnais – Chelsea FC Women
AS Roma – FC Barcelona
Paris Saint-Germain – VfL Wolfsburg

De eerste wedstrijden in de kwartfinales staan gepland op dinsdag 21 en woensdag 22 maart met de returns een week later op woensdag 29 en donderdag 30 maart. De eerste halve finales volgen dan op zaterdag 22 en zondag 23 april en de beslissende tweede wedstrijden in de halve eindstrijd vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 april.

Nederlandse inbreng

Met de kwartfinalisten die nog in de race zijn, maakt de finale in Eindhoven volop kans op Nederlandse inbreng. Zo maken op dit moment Daniëlle van de Donk, Damaris Egurrola (beiden Olympique Lyonnais), Jackie Groenen, Lieke Martens (beiden Paris Saint-Germain), Dominique Janssen, Lynn Wilms, Jill Roord (allen VfL Wolfsburg) en Victoria Pelova (Arsenal WFC) allemaal nog kans om in het stadion van PSV aan de aftrap te staan.

Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal KNVB: “We kijken er ontzettend naar uit om deze finale samen met PSV en de gemeente Eindhoven te mogen organiseren en we gaan voor een vol stadion. Dit affiche biedt een fantastische gelegenheid om de top van het Europese vrouwenvoetbal in Nederland aan het werk te zien. We hebben tijdens eerdere topevenementen kunnen zien wat het vrouwenvoetbal dan los kan maken in ons land. We hopen dat de komst van deze finale naar Nederland jonge generaties inspireert om het vrouwenvoetbal qua beleving naar een volgend level te tillen.”

Shanice van de Sanden

De UEFA Women’s Champions League wordt sinds 2010 georganiseerd. In Nederland is Shanice van de Sanden tot nu toe het meest succesvol geweest in het toernooi. Zij wist als speler van Olympique Lyonnais de prijs drie keer op rij (2018/2019/2020) op haar naam te schrijven. Ook Martens (2021 met FC Barcelona), Egurrola en de in regio Eindhoven geboren Van de Donk (beiden 2022 met Olympique Lyonnais) wonnen de prijs al eens.

Klik hier voor meer informatie over de Champions League-finale in Nederland.