NV ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen gaan samen verder

NV ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen gaan samen verder

NV ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen gaan samen verder

15 jun 2023

ADO Den Haag Vrouwen maakt vanaf 1 juli weer volledig deel uit van de betaald voetbalorganisatie NV ADO Den Haag. Het eerste team en de jeugdopleiding (Beloften, MO17, MO16), die op dit moment onder de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal vallen, krijgen door de integratie een plek binnen de BVO van de club. De diverse afdelingen (van merchandise tot ticketverkoop) sluiten het komende jaar stapsgewijs aan.

In 2007 was ADO Den Haag een van de zes clubs die het Convenant Eredivisie Vrouwen ondertekenden waardoor de Eredivisie Vrouwen werd geboren. In de eerste vijf jaar maakte ADO Den Haag Vrouwen deel uit van de NV ADO Den Haag. In 2012 werd de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal opgericht om het vrouwenvoetbal in Den Haag en regio Haaglanden verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren werd de wens om weer onder één tak te vallen voor beide partijen steeds groter en is het integratieproces in gang gezet.

De teams

Voorlopig blijven de technische portefeuilles van de mannen- en vrouwenafdeling nog gescheiden. Dit geldt voor zowel de jeugdafdeling als de eerste elftallen. Het eerste elftal van zowel de mannen als vrouwen van ADO Den Haag blijft voorlopig trainen in Rijswijk, terwijl de jeugd bij de jongens traint op Sportcomplex De Aftrap en de meisjes op Sportpark Houtrust in Scheveningen hun trainingen en wedstrijden afwerken.

Wedstrijdkleding

De vrouwen en mannen spelen nog wel in verschillende wedstrijdtenues. Niet alleen de kleuren wijken aankomend af, maar ook de kledingpartner. Vanaf het seizoen 2024-2025 zal hier echter geen onderscheid meer in zijn. 

ADO Den Haag hoopt met deze integratie een breder publiek te kunnen bereiken en bedienen. Vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met de integratie zet de club een belangrijke stap om de vrouwentak verder te professionaliseren, zowel op het veld als daarbuiten.