Nederlandse competitievoetbal in teken van Vrouwenvoetbal WKND

Nederlandse competitievoetbal in teken van Vrouwenvoetbal WKND

Nederlandse competitievoetbal in teken van Vrouwenvoetbal WKND

17 jan 2024

In het weekend van 22, 23 en 24 maart staat het Nederlandse competitievoetbal volledig in het teken van het Vrouwenvoetbal WKND. Alle spotlights zijn dan gericht op de wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie, die gespreid over drie dagen allemaal een unieke aanvangstijd hebben. Doel van het Vrouwenvoetbal WKND is om zoveel mogelijk fans naar de stadions te krijgen.

“Dit is een unieke gebeurtenis”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal bij KNVB. “Tijdens het Vrouwenvoetbal WKND nodigen we iedereen uit om een wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie te bezoeken en het enthousiasme verder aan te wakkeren. Alle clubs, ESPN en andere partners werken samen om van iedere wedstrijd een mooi evenement te maken met volle tribunes. Gezamenlijk willen we er echt een feest van maken. En wie geen wedstrijd kan bezoeken, heeft de mogelijkheid om alle wedstrijden live op ESPN te zien.”

In het weekend van het Vrouwenvoetbal WKND staat er vanwege een interlandperiode geen Eredivisie mannen op het programma en worden er in Keuken Kampioen Divisie minder wedstrijden gespeeld dan normaal. Het is bij uitstek de perfecte gelegenheid om alle focus op de Azerion Vrouwen Eredivisie te leggen.

Programma Vrouwenvoetbal WKND:

Vrijdag 22 maart
Telstar – Fortuna Sittard (18.45 uur)

Zaterdag 23 maart
Ajax – PEC Zwolle (14.00 uur)
AZ – FC Twente (16.30 uur)

Zondag 24 maart
ADO Den Haag – sc Heerenveen (12.15 uur)
PSV – Feyenoord (14.30 uur)
Excelsior – FC Utrecht (16.45 uur)