Mogelijke inhaaldata PSV – Ajax

Mogelijke inhaaldata PSV – Ajax

Mogelijke inhaaldata PSV – Ajax

7 feb 2022

Voor het inhalen van het afgelaste duel PSV – Ajax in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zijn twee data optioneel. De datum waarop de inhaalwedstrijd kan worden gespeeld, hangt samen met de stand op de ranglijst na afloop van de tweede helft van de competitie.

Als het resultaat van PSV – Ajax direct van toepassing is voor stand op de ranglijst, en daarmee voor de bepaling van wie tegen wie thuis speelt in de derde helft van de competitie, wordt de wedstrijd ingepland op zondag 27 februari (12.15 uur).

In dit geval heeft dat gevolgen voor de kwartfinalewedstrijden in de TOTO KNVB Bekerwedstrijden PSV – Feyenoord en FC Twente – Ajax. Die wedstrijden zouden dan verzet moeten worden naar maandag 7, dinsdag 8 of woensdag 9 maart.

Geen directe gevolgen

Als het resultaat van PSV – Ajax geen directe gevolgen heeft voor de stand op de ranglijst, wordt de wedstrijd verzet naar maandag 7, dinsdag 8 of woensdag 9 maart. De kwartfinalewedstrijden in de TOTO KNVB Beker blijven dan op de geplande data staan.

Het programma voor de derde helft van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt uiterlijk maandag 28 februari bekend gemaakt. Na achttien speelrondes in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt bepaald tegen wie een club in de laatste acht wedstrijden van de competitie thuis of uit speelt. Om die reden zouden alle clubs op dat moment een gelijk aantal wedstrijden moeten hebben gespeeld.