Lisa Doorn schiet Ajax naar zege tegen PSV

6 feb 2023

Lisa Doorn is zondag de matchwinner geworden namens Ajax tegen PSV. In Eindhoven maakte ze de 1-2 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

De Amsterdammers hadden het lang moeilijk tegen de nummer zes van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Chasity Grant had nog wel gezorgd voor de 0-1, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief over. De treffer van Joëlle Smits ging niet door vanwege buitenspel, maar uiteindelijk viel nog voor rust de gelijkmaker dankzij Siri Worm uit een vrije trap.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen tot Doorn de bal gelukkig voor de voeten kreeg via PSV’er Kika van Es. De verdediger wist met dit buitenkansje wel raak.

FC Twente wint weer ruim

Dankzij de overwinning blijft Ajax op drie punten achterstand van de voorlopig nog ongenaakbare koploper FC Twente. De landskampioen won vrijdag opnieuw ruim, dit keer was Telstar met 9-0 het slachtoffer. Fenna Kalma was maar liefst vier keer trefzeker. Na dertien duels staat haar teller al op 25. Vrijdag waren ook Elena Dhont (twee keer), Marit Auée, Suzanne Giesen en Naomi Pattewael trefzeker.

Fenna Kalma maakt een ongekend sterk seizoen door.

Ook nummer drie Fortuna Sittard blijft het uitstekend doen. De Limburgers wonnen met 1-3 op bezoek bij SC Heerenveen, een stand die bij rust al op het scorebord stond. Tessa Wullaert zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd door rechtstreeks vanuit een corner te scoren. Ook Charlotte Hulst en Feli Delacauw maakten namens de gasten een goal. SC Heerenveen was dankzij Roos de Haas nog wel op voorsprong gekomen.

PEC Zwolle klimt

PEC Zwolle klom met een 2-0 zege tegen hekkensluiter Excelsior iets uit de onderste regionen. Evi Maatman en Inske Weiman maakten de treffers. De ploeg staat nu op de achtste plek, op slechts één punt achterstand van nummer zeven SC Heerenveen. PEC Zwolle heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Feyenoord kwam niet tot een overwinning op bezoek bij VV Alkmaar. Floor Spaan kreeg namens de thuisploeg nog de grootste kans van de wedstrijd, maar slaagde er na rust niet in om oog-in-oog met keeper Jacintha Weimar te scoren.