Isa Dekker bezorgt AZ een punt tegen FC Twente

Isa Dekker bezorgt AZ een punt tegen FC Twente

Isa Dekker bezorgt AZ een punt tegen FC Twente

25 mrt 2024

AZ heeft zaterdag knap een punt overgehouden aan het thuisduel tegen koploper FC Twente. Isa Dekker maakte vijf minuten voor tijd de 2-2 in het AFAS Stadion, waar de vrouwen voor het eerst in twaalf jaar weer een wedstrijd speelden.

Floor Spaan bezorgde de Alkmaarders een vroege voorsprong waardoor FC Twente direct in de achtervolging moest. De ploeg uit Enschede kwam deze klap weer te boven dankzij goals van Renate Jansen en Ella Peddemors. Dekker redde echter alsnog een punt voor AZ.

FC Twente kreeg hierdoor opnieuw een klap te verwerken, na de 0-3 nederlaag tegen Ajax en de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord. De Amsterdammers profiteerden dankzij een 3-2 overwinning op PEC Zwolle. Romée Leuchter maakte alle treffers voor de thuisclub. Sterre Kroezen en een eigen doelpunt van Sherida Spitse brachten de spanning nog even terug, maar Ajax liet zich niet meer verrassen. Het verschil op de ranglijst tussen FC Twente en Ajax is nu nog maar vier punten.

Ajax won van PEC Zwolle dankzij drie goals van Romée Leuchter.

Gelijkspel in Eindhoven

PSV en Feyenoord hielden elkaar zondag in evenwicht. Ella van Kerkhoven scoorde, voor maar liefst 12.000 toeschouwers in het Philips Stadion, een kwartier voor tijd de verrassende 0-1 voor de Rotterdammers. Chimera Ripa maakte direct daarna de gelijkmaker: 1-1.

Nummer vier Fortuna Sittard kroop door deze remise twee punten dichter bij PSV. De Limburgers wonnen na een mindere periode met maar liefst 0-8 bij Telstar. Tessa Wullaert maakte zeven (!) doelpunten en is daarmee de nieuwe topscorer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ook Charlotte Hulst was trefzeker.

Tessa Wullaert was niet te stoppen tegen Telstar.

FC Utrecht scoort weer

FC Utrecht won zondag met 1-4 bij Excelsior nadat de ploeg maar liefst vijf duels op rij niet tot scoren kwam. Sam de Jong maakte een einde aan de droogte. Ook Eshly Bakker, Nurija van Schoonhoven en Tami Groenendijk scoorden voor de gasten. Vlak voor rust deed Sabrine Ellouzi iets terug voor de Kralingers.

ADO Den Haag – sc Heerenveen ging zondag niet door vanwege een sterfgeval in de staf van de Friezen. Voor dit duel zoekt de KNVB in overleg met de clubs naar een nieuwe datum.

Bekijk hier de stand.