Fortuna Sittard steviger op derde plek na ruime zege bij Feyenoord

Fortuna Sittard steviger op derde plek na ruime zege bij Feyenoord

Fortuna Sittard steviger op derde plek na ruime zege bij Feyenoord

30 jan 2023

Fortuna Sittard heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de derde plek. De Limburgers wonnen met maar liefst 0-4 bij directe concurrent Feyenoord. Tessa Wullaert was met twee treffers de uitblinker bij de ploeg van Roger Reijners. Ook Amber van Heeswijk en Alieke Tuin waren trefzeker.

Voor de nieuwe trainer van Feyenoord, Jessica Torny, waren de druiven zuur. Zij zag haar ploeg wegzakken naar de zesde plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De achterstand op nummer drie Fortuna Sittard bedraagt nu zes punten.

Late gelijkmaker in Den Haag

ADO Den Haag klom vrijdag al naar de vierde plaats, al zal het met de 2-2 thuis tegen PEC Zwolle niet tevreden zijn geweest. Voor rust zorgde Liz Rijsbergen voor een 2-0 voorsprong. Na de 2-1 van Loyce Speelman nam de druk van de nummer negen van de ranglijst steeds meer toe. Diep in blessuretijd maakte Imre van der Vegt alsnog de gelijkmaker.

ADO Den Haag kwam op een 2-0 voorsprong tegen PEC Zwolle.

Aan kop veranderde er niet veel. FC Twente ging thuis tegen SC Heerenveen door waarmee het voor de winterstop was begonnen: winnen. Dankzij een 7-0 zege is de landskampioen nog altijd zonder puntverlies. Fenna Kalma zorgde met drie treffers in vijf minuten voor een heuse hattrick. Marisa Olislagers, Renate Jansen, debutant Naomi Pattiwael en Bente Jansen maakten de andere treffers.

Ajax won na de 3-2 tegen ADO Den Haag opnieuw moeizaam. Thuis tegen Telstar werd het 1-0. Tiny Hoekstra maakte in de tweede helft het enige doelpunt.

VV Alkmaar klimt op

VV Alkmaar boekte een belangrijke zege op bezoek bij nummer laatst Excelsior: 1-2. Hierdoor klommen de gasten op naar de zevende plaats. Veerle van der Morst en Judith Roosjen maakten de treffers. Namens Excelsior deed Rachel Kleine iets terug in blessuretijd.

Bekijk hier de stand.