Fortuna Sittard kan zegereeks vervolgen tegen SC Heerenveen

Fortuna Sittard kan zegereeks vervolgen tegen SC Heerenveen

Fortuna Sittard kan zegereeks vervolgen tegen SC Heerenveen

27 okt 2022

Fortuna Sittard kan vrijdagavond zijn derde zege op rij boeken in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Na overwinningen op ADO Den Haag (3-0) en PSV (0-2) krijgt de ploeg van Roger Reijners SC Heerenveen op bezoek. De aftrap is om 19.30 uur.

Ook de Friezen zijn in de winning mood. SC Heerenveen boekte vorige week zijn eerste overwinning. In Velsen werd Telstar met 0-4 verslagen. Fortuna Sittard kan met een nieuwe zege aansluiten bij de top. Wanneer SC Heerenveen wint, neemt het afstand van de onderste regionen.

Aansluiting

PSV hoopt vrijdag ook de aansluiting met de bovenste ploegen weer te vinden. De Eindhovenaren zijn bezig aan een matige reeks. In de laatste drie wedstrijden pakte de ploeg slechts één punt. In de zesde speelronde komt PEC Zwolle op bezoek, de nummer negen van de ranglijst.

Koploper FC Twente wacht vrijdag een heet avondje bij ADO Den Haag. De ploeg van Sjaak Polak heeft wat goed te maken na de 3-0 nederlaag vorige week tegen Fortuna Sittard. De landskampioen is na vier wedstrijden nog zonder puntverlies. Het doelpuntsaldo van 23-1 is indrukwekkend.

Spits Fenna Kalma (links) neemt FC Twente aan de hand.

Ook Ajax heeft nog geen schade opgelopen. De Amsterdammers wonnen hun eerste vijf duels en staan daarmee aan kop. Zondag (aftrap 12.15 uur) reist de ploeg af naar nummer tien VV Alkmaar.

Zonder punten

Telstar is na vier duels nog zonder punten. Vrijdagavond waagt de ploeg een nieuwe poging op bezoek bij Excelsior. De Kralingers bezetten de zevende plaats op de ranglijst.

Bekijk hier het volledige programma.