Eerste puntverlies FC Utrecht, Fortuna Sittard blijft winnen

Eerste puntverlies FC Utrecht, Fortuna Sittard blijft winnen

Eerste puntverlies FC Utrecht, Fortuna Sittard blijft winnen

16 okt 2023

FC Utrecht heeft vrijdagavond voor het eerst puntverlies geleden in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg bleef in eigen huis steken op 0-0 tegen ADO Den Haag.

De wedstrijd die vanwege het noodweer een uur later begon, kwam maar moeizaam op gang. Op het natte veld lukte het beide teams lang niet om in hun spel te komen. Pas na rust kwam daar verandering in. Ondanks de kansen over en weer slaagden de teams er niet in om te scoren. FC Utrecht blijft desondanks koploper, met dertien punten uit vijf wedstrijden.

Fortuna Sittard lukte het zaterdag wel om te winnen en heeft hierdoor na vier wedstrijden nog steeds de maximale score. In eigen huis zegevierde de ploeg met 1-0 tegen PSV dankzij een benutte strafschop van Tessa Wullaert.

Tessa Wullaert maakte vanaf de stip de beslissende treffer voor Fortuna Sittard.

Eerste zeges

Telstar won vrijdag voor het eerst dit seizoen. Op bezoek bij AZ zegevierde het team van Marelle Worm met 0-1 bij AZ. Jannette van Belen maakte na ruim een uur de enige treffer van de Noord-Hollandse derby.

Zondag boekte ook Excelsior zijn eerste zege. De Kralingers wonnen thuis met 1-0 van stadsgenoot Feyenoord dat hierdoor na vijf wedstrijden nog steeds op nul punten staat. Robine de Ridder scoorde na 25 minuten.

Bekijk hier de stand.