Fortuna Sittard bezorgt FC Twente eerste nederlaag

6 mrt 2023

FC Twente is er zondag voor het eerst niet in geslaagd drie punten te pakken. Op bezoek bij Fortuna Sittard verloor de koploper met 2-1.

Lang verdedigde de landskampioen een voorsprong nadat Anna Knol een eigen doelpunt had gemaakt. In de tweede helft kwamen de Limburgers echter langszij na goals van Tessa Wullaert (strafschop) en Hanna Huizenga. De winnende treffer viel in blessuretijd.

De schade viel mee voor FC Twente. Nummer twee Ajax kroop slechts één punt dichterbij na een 1-1 gelijkspel op zaterdag tegen Feyenoord. In de Johan Cruijff ArenA, met een recordaantal bezoekers van 33.742, maakte Maxime Bennink na rust met wat geluk uit een corner de eerste treffer. Ashleigh Weerden schoot de Amsterdammers vervolgens op gelijke hoogte.

Ashleigh Weerden bezorgde Ajax alsnog een punt.

ADO Den Haag op schot

Nummer vier ADO Den Haag had weinig moeite op bezoek bij SC Heerenveen. Het werd vrijdag maar liefst 0-5 voor de ploeg van trainer Sjaak Polak. Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen maakten twee treffers. Vanessa Susanna had voor de openingstreffer gezorgd.

PSV won op hetzelfde moment met 4-0 van Excelsior. Joëlle Smits en Zera Hulswit scoorden allebei twee keer. Telstar kwam onderin de ranglijst op gelijke hoogte met VV Alkmaar. In een directe confrontatie won de ploeg uit Velsen de Noord-Hollandse derby met 1-2. Dominique Bruinenberg maakte vlak voor tijd de winnende treffer.