Feyenoord pakt koppositie in  Azerion Vrouwen Eredivisie

3 okt 2022

FC Twente was vrij dus de vraag voor het begin van speelronde 3 was wie van de ongeslagen clubs de koppositie zou pakken voor de interlandbreak. Het werd Feyenoord dat wederom de volle buit pakte, terwijl ADO Den Haag punten morste in het topduel tegen PSV. Ajax haalde met een zevenklappen uit tegen sc Heerenveen. Excelsior en Fortuna Sittard pakten hun eerste punten.

Volle buit

Feyenoord beleeft dus net als vorig seizoen een uitstekende start en mag zich door de interlandbreak in ieder geval twee weken koploper noemen. Thuis op Varkenoord ging het aanvankelijk soepeler dan in de eerste twee duels. Feyenoord stond al snel op 2-0. Vooral de tweede goal van Zoï van de Ven was fraai. Vlak voor rust knokte Telstar zich terug in de wedstrijd met de eerste goal in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Anna Maria Audua van der Vlist frommelde de bal uiteindelijk over de lijn. In die stand kwam in de tweede helft geen verandering meer. Net als tegen Excelsior en Fortuna Sittard trok Feyenoord de drie punten met een doelpunt verschil over de streep.

Rijsbergen en Ravensbergen, aangever en afmaker bij ADO Den Haag.

Discutabel

Bij winst op PSV zou ADO Den Haag de club uit Rotterdam-Zuid als koploper aflossen. Zover kwam het niet. Langs was het een typische 0-0 wedstrijd. Veel strijd en weinig kansen tot PSV in de 70ste minuut via een discutabel doelpunt op voorsprong. Keepster Barbara Lorsheijd pakte een indraaiende corner volgens de assistent-scheidsrechter achter de lijn. Heel ADO Den Haag was verbaasd, maar de ploeg van Sjaak Polak herpakte zich en na een flitsende actie van Liz Rijsbergen kon Jamy Ravensbergen haar vierde goal binnen schieten.

Tiny Hoekstra mocht na Ajax – sc Heerenveen de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Zevenklapper

Ajax spoelde de frustratie van de uitschakeling voor de groepsfase door Arsenal van zich af met een zevenklapper tegen sc Heerenveen. Tiny Hoekstra die tegen Arsenal nog een enorme kans op de gelijkmaker liet liggen, mocht na afloop de wedstrijdbal mee naar huis nemen. De andere goals kwamen op naam van: Romée Leuchter, Nikita Tromp, Sherida Spitse en Victoria Pelova.

Tessa Wullaert maakte haar eerste goal in de Azerion Vrouwen Eredivisie

Eerste punten

Fortuna Sittard en Excelsior haalden hun eerste punten van dit seizoen. Beiden in een uitwedstrijd. De openingstreffer van Charlotte Hulst tegen PEC Zwolle gaat de boeken in als de eerste goal van Fortuna Sittard in de Vrouwen Eredivisie. Na de 0-2 van dezelfde Hulst kwam PEC Zwolle nog wel terug tot 2-2. Maar na de pauze liep Fortuna Sittard makkelijk uit naar 2-5. De laatste goal kwam op naam van de Belgische international Tessa Wullaert. Excelsior pakte de zege bij vv Alkmaar. Na een rode kaart van Femke Liefting maakte de Rotterdamse ploeg goed gebruik van het numerieke overtal en liep uit naar 1-3.