Feyenoord en Ajax op zoek naar eerherstel in vierde speelronde

Feyenoord en Ajax op zoek naar eerherstel in vierde speelronde

Feyenoord en Ajax op zoek naar eerherstel in vierde speelronde

5 okt 2023

Feyenoord en Ajax hebben zaterdag (14.00 uur) iets goed te maken tijdens hun onderlinge ontmoeting in Rotterdam. De thuisploeg verloor zijn eerste drie duels, terwijl de Amsterdammers zich afgelopen zondag thuis verslikten (0-0) in Telstar.

Dat puntverlies kostbaar is in de Azerion Vrouwen Eredivisie bleek vorig jaar. FC Twente liep in twintig duels slechts zes punten mis, maar moest de titel laten aan Ajax. Hoe duur de uitglijder van de Amsterdammers is, zal later dit seizoen blijken. Feit is dat de ploeg van Suzanne Bakker iets goed te maken heeft in Rotterdam.

Feyenoord heeft een loodzwaar programma tijdens de eerste weken van het seizoen. De nederlagen tegen de sterke teams van FC Utrecht, Fortuna Sittard en FC Twente zijn geen schande. Toch wordt het de hoogste tijd dat Jessica Torny punten gaat pakken met haar ploeg.

Lastige uitduels

De clubs zonder puntverlies wachten dit weekend lastige uitduels. Fortuna Sittard gaat vrijdagavond op bezoek bij AZ. Tegelijkertijd neemt FC Twente het op tegen Excelsior. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Het verrassende FC Utrecht neemt het zondag (16.45 uur) op tegen Telstar. Met Judith Roosjen (vijf goals) heeft de ploeg de topscorer van de competitie in de gelederen.

Judith Roosjen is met vijf treffers in drie duels uitstekend begonnen bij FC Utrecht.

Nummer drie PSV gaat vrijdagavond (19.30 uur) op bezoek bij PEC Zwolle, dat afgelopen weekend verraste met een 1-2 zege bij ADO Den Haag. De ploeg van Stephan Vos en Alex Scholte kan zich zondag (12.15 uur) revancheren bij het nog puntloze SC Heerenveen.

Bekijk hier het programma.