Feyenoord – Ajax: Prachtig affiche in Rotterdam

Feyenoord – Ajax: Prachtig affiche in Rotterdam

Feyenoord – Ajax: Prachtig affiche in Rotterdam

3 nov 2022

In Rotterdam staat zondag (12.15 uur) de enige echte Klassieker op het programma. Feyenoord ontvangt Ajax. Het is niet alleen op papier een prachtige wedstrijd. Ook de goede klassering in de Azerion Eredivisie Vrouwen staat op het spel.

Beide clubs zijn immers goed begonnen aan het seizoen. Ajax heeft na zes duels de volle buit van achttien punten en gaat daarmee aan de leiding. FC Twente, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, volgt op drie punten achterstand.

Feyenoord heeft dertien uit vijf. Na vier overwinningen op rij volgde twee weken geleden een teleurstellende 0-0 bij PEC Zwolle. De Rotterdammers kunnen zich in eigen huis geen nederlaag veroorloven. De achterstand loopt dan op naar vijf verliespunten. Bij winst doet Feyenoord nog steeds volop mee in de strijd om de koppositie.

De Rotterdammers kunnen hoop halen uit het vorige seizoen. Toen won de ploeg de eerste ontmoeting met Ajax in eigen huis met maar liefst 4-1.

Ajax heeft na zes duels nog de volle buit met een fraai doelpuntsaldo van 30-4.

FC Twente op bezoek bij Telstar

FC Twente heeft vrijdagavond op papier een gemakkelijke avond. De landskampioen gaat op bezoek bij Telstar, dat na vijf wedstrijden nog steeds op zijn eerste overwinning wacht.

Dit geldt ook voor VV Alkmaar. De hekkensluiter ontvangt tegelijkertijd PSV, dat na een aantal mindere duels zich vorige week herstelde met een 4-0 zege op PEC Zwolle.

Weg omhoog

Fortuna Sittard kan vrijdag zijn weg omhoog verder vervolgen. De Limburgers gaan op bezoek bij nummer zeven Excelsior. SC Heerenveen – PEC Zwolle is het laatste nog niet genoemde duel van dit weekend. De Friezen maken bij een overwinning de aansluiting met de middenmoot. PEC Zwolle kan met twee punten uit vijf duels bij een zege voorzichtig afstand nemen van de onderste regionen.

Bekijk hier het programma.