FC Utrecht viert rentree met zege op Feyenoord

FC Utrecht viert rentree met zege op Feyenoord

FC Utrecht viert rentree met zege op Feyenoord

11 sep 2023

FC Utrecht heeft een fijne rentree gemaakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In eigen huis was de ploeg zondag met 4-2 te sterk voor Feyenoord. De Rotterdammers kwamen terug van een 2-0 achterstand, maar delfden uiteindelijk toch het onderspit.

Namens de thuisploeg scoorden Judith Roosjen (twee keer), Dieke van Straten en Eshly Bakker in de Galgenwaard. Voor Feyenoord waren Zoi van de Ven en Esmee de Graaf trefzeker. De gasten speelden de laatste minuten van de wedstrijd met tien speelsters na een rode kaart van keeper Jacintha Weimar.

Tess van Bentem in de mangel bij Marthe Munsterman en Eshly Bakker.

Ook AZ, dat VV Alkmaar vervangt, is terug. De ploeg begon de competitie met een 1-1 gelijkspel thuis tegen Excelsior. Floor Jolijn Spaan bracht de thuisploeg laat op voorsprong, maar diep in de blessuretijd ging het alsnog mis door een treffer van Femke Liefting.

PSV aan kop

Na de eerste speelronde gaat PSV aan de leiding. In Eindhoven won de ploeg met maar liefst 5-0 van Telstar. In de eerste helft had de thuisploeg het knap lastig en scoorde alleen Joëlle Smits. Na de goal van nieuwe aanwinst Indiah-Paige Janita Riley liepen de Eindhovenaren alsnog uit. Gwyneth Hendriks, Chimera Ripa en Nina Nijstad troffen ook doel.

Fortuna Sittard begon de competitie met een 3-1 zege op PEC Zwolle. De Limburgers kwamen pas laat op gang nadat Maud Rutgers de gasten op voorsprong had geschoten. In het laatste kwartier bogen Tessa Wullaert (twee keer) en Chandra Nicole Davidson de score om.

Bekijk hier de stand.