FC Twente zet FC Utrecht eenvoudig opzij

FC Twente zet FC Utrecht eenvoudig opzij

FC Twente zet FC Utrecht eenvoudig opzij

27 nov 2023

FC Twente heeft vrijdagavond FC Utrecht zonder problemen verslagen. Het duel op Sportpark Schreurserve eindigde in 4-0. Liz Rijsbergen scoorde twee keer. Ook Elle Peddemors en Taylor Ziemer waren trefzeker.

De koploper blijft hierdoor ook na acht wedstrijden nog zonder puntverlies. Voor de Domstedelingen was het verlies duur, want de ploeg zakte hierdoor van de tweede naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Ajax, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, nam de tweede positie over dankzij een 1-2 zege bij AZ. De Amsterdammers kwamen moeizaam op gang en zagen de thuisploeg na de goal van Daliyah de Klonia weer op gelijke hoogte komen. Floor Spaan scoorde namens AZ. De pas zestienjarige Lily Yohannes zorgde met een goal uit een hoekschop echter alsnog voor drie punten.

Monsterscore voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard staat gelijk met Ajax, maar heeft wel drie verliespunten meer. De Limburgers wonnen vrijdagavond met maar liefst 7-1 tegen Telstar. Na zeven minuten was de marge al drie, terwijl er bij rust een 5-0 stand op het scorebord stond in Sittard. Na rust hielden de Velsenaren het verschil nog enigszins beperkt. María Ólafsdóttir Grós en Tessa Wullaert scoorden twee keer.

ADO Den Haag kan voorzichtig weer omhoog kijken na een 3-0 thuiszege op Excelsior. De thuisploeg herstelde zich daarmee van de verrassende nederlaag vorige week tegen Telstar (1-0). Lobke Loonen, Nikki IJzerman en Manon van Raaij maakten de treffers.

Aansluiting

PEC Zwolle vond dankzij een 2-0 zege op Feyenoord weer de aansluiting met de subtop. Evi Maatman en Zoë Zuidberg scoorden na rust. De Rotterdammers blijven door het verlies onderin de ranglijst bivakkeren.

PSV klom op naar plek vier na een probleemloze 1-3 bij hekkensluiter SC Heerenveen. Joëlle Smits en Chimera Ripa gooiden het duel al snel in het slot. Nadat Melanie Bross de marge had vergroot, redde Dewi Snippe in blessuretijd de Friese eer.

Bekijk hier de stand.