FC Twente vergroot voorsprong op PSV na winst in topper

24 jan 2022

FC Twente heeft zondag goede zaken gedaan in de Pure Energie Eredivisie. De Enschedese vrouwen wonnen de topper van PSV en brachten de voorsprong op de Eindhovenaren naar vier punten.

Op Sportcampus Diekman zette Fenna Kalma de Tukkers op voorsprong. Daar was weinig op af te dingen, want FC Twente had voor rust en overwicht en creëerde ook de meeste kansen. De treffer van Kalma viel na een terugspeelbal op PSV-goalie Sari van Veenendaal. Zij pakte de bal in haar handen, waarna FC Twente een vrije trap kreeg.

Op vijf meter afstand van het doel schoot Kalma in eerste instantie in de muur, maar omdat de PSV’ers te vroeg uitliepen kreeg de spits een herkansing. Deze keer was het wel raak. Kalma schoot de bal hoog binnen en tekende daarmee voor haar 21ste treffer van het seizoen.

Strafschop PSV

Ook na rust was FC Twente de betere ploeg. Toch kwam PSV op gelijke hoogte. Scheidsrechter Shona Shukrula kende de Eindhovenaren een strafschop toe na een handsbal van Ella Peddemors. Desiree van Lunteren verzilverde het buitenkansje en bracht de stand in evenwicht.

Amper een minuut na de gelijkmaker, had FC Twente opnieuw een voorsprong te pakken. Met een bekeken schot in de verre hoek maakte Anna-Lena Stolze de 2-1. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Tukkers, toen Kayleigh van Dooren een terugspeelbal van PSV onderschepte. Van Dooren gaf de bal af aan Kalma, waarna de spits haar tweede doelpunt van de middag binnen werkte.

Fenna Kalma scoorde twee keer tegen PSV.

Daarmee was de zege voor FC Twente binnen. Het team van trainer Robert de Pauw nam daardoor de koppositie over van Ajax, dat vanwege een aantal coronabesmettingen niet in actie kwam.

Feyenoord langs VV Alkmaar

Feyenoord kwam vrijdagavond al in actie. De ploeg van trainer Danny Mulder won met 2-1 van VV Alkmaar. De Rotterdammers kwam na een eigen doelpunt van Nicole Stoop op voorsprong, waarna Alkmaar via Sanne Koopman op gelijke hoogte kwam. Romée van de Lavoir bezorgde Feyenoord na rust de zege.

PEC Zwolle passeerde ADO Den Haag op de ranglijst door de ploeg van trainer Sjaak Polak met 2-0 te verslaan. In Den Haag tekenden Danique Noordman en Celien Tiemens voor de doelpunten.