FC Twente steviger aan kop na zege op Feyenoord

5 dec 2022

De vrouwen van FC Twente hebben vrijdagavond gewonnen op bezoek bij Feyenoord. Fenna Kalma bezorgde de landkampioen de winst na een treffer voor rust. Het betekende de negende zege in hetzelfde aantal wedstrijden.

FC Twente vergrootte de voorsprong op Ajax daarmee tot drie punten. De Amsterdammers kwamen niet in actie,vanwege familie-omstandigheden van een speelsters van tegenstander PEC Zwolle.

Na zes zeges op rij stokte de fraaie reeks van nummer drie Fortuna Sittard. De Limburgers bleven thuis steken op 2-2 tegen Telstar, dat daarmee zijn tweede punt van het seizoen pakte. Femke Prins had de hekkensluiter verrassend op voorsprong gezet. Daarna stelde Fortuna Sittard orde op zaken dankzij Tessa Wullaert en Hildur Antonsdóttir. Diep in blessuretijd maakte Samya Hassani alsnog gelijk.

Tessa Wullaert was trefzeker tegen Telstar.

ADO Den Haag

ADO Den Haag kroop vrijdagavond twee punten dichterbij. De nummer vier won met 0-3 op bezoek bij VV Alkmaar. Lobke Loonen maakte de eerste twee treffers; eerst met haar hoofd en daarna vanaf de stip. Liz Rijsbergen besliste in de tweede helft de wedstrijd.

Zondagmiddag stond er ook één wedstrijd op het programma. PSV won op bezoek bij Excelsior met 1-3 en kwam daardoor weer op punten gelijk met ADO Den Haag. Siri Worm, Chimera Ripa en Zera Hulswit scoorden voor de gasten. Aisse Gumbs maakte de enige goal voor de thuisploeg.