FC Twente, PSV en Ajax beginnen met ruime zege

FC Twente, PSV en Ajax beginnen met ruime zege

FC Twente, PSV en Ajax beginnen met ruime zege

30 aug 2021

De top-drie van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen van vorig jaar is dit weekend goed aan het nieuwe seizoen begonnen. FC Twente, PSV en Ajax boekten een ruime zege. Nieuwkomer Feyenoord speelde gelijk (1-1) op bezoek bij ADO Den Haag.

FC Twente boekte vrijdag de grootste zege en staat na de eerste speelronde bovenaan. In eigen huis won de landskampioen met maar liefst 8-0 van VV Alkmaar. Renate Jansen en Fenna Kalma scoorden twee keer. De wedstrijd was een goede generale voor het Champions League-treffen dinsdag met Benfica.

Ook Ajax en PSV winnen

Ook Ajax haalde flink uit. Op bezoek bij Excelsior werd het 1-7. Nikita Tromp was met drie goals de uitblinker aan Amsterdamse zijde.

PSV won met 3-0 van PEC Zwolle. Esmee Brugts, Desiree van Lunteren en Maxime Snellenberg maakten de Eindhovense treffers.

Debuut Feyenoord

Zondag maakte Feyenoord zijn debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het leverde op bezoek bij ADO Den Haag één punt op. Sophie Cobussen maakte de eerste treffer voor de Rotterdammers. Namens de thuisploeg maakte Kirsten van de Westeringh na een half uur gelijk.

Bekijk hier de stand na de eerste speelronde.