FC Twente passeert Feyenoord na ruime zege

22 nov 2021

FC Twente heeft vrijdag de koppositie weer overgenomen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De regerend landskampioen won met 1-5 bij VV Alkmaar en passeerde daarmee Feyenoord dat thuis op 1-1 bleef steken tegen ADO Den Haag.

Het is al weken stuivertje wisselen aan kop van de Eredivisie. Het krachtsverschil tussen de bovenste ploegen is minimaal waardoor elk puntverlies kostbaar is.

Feyenoord had zich na een moeizame start de laatste weken knap omhoog gevochten op de ranglijst. Vrijdag morste het echter punten tegen ADO Den Haag. Liz Rijsbergen bracht, op een leeg Varkenoord, de gasten aan de leiding. In de tweede helft had de speelster, die inmiddels is opgeroepen voor Jong OranjeLeeuwinnen, ook de tweede treffer op haar schoen. Ze schoot echter voor een leeg doel op de paal. Een knal van Annouk Boshuishuizen leverde Feyenoord uiteindelijk alsnog een punt op.

FC Twente besliste het duel in Alkmaar in een vroeg stadium. Na tien minuten was het al 0-2 door Fenna Kalma en Kayleigh van Dooren. Daarna vergrootten Suzanne Giesen, Renate Jansen en opnieuw Van Dooren de marge. Emmeke Henschen scoorde voor de thuisploeg.

Ajax blijf in spoor

Zondag bleef Ajax in het spoor van FC Twente door een 2-0 overwinning op Excelsior. Romée Leuchter en Victoria Pelova maakten voor rust de enige treffers van de wedstrijd. Ajax heeft nu één punt achterstand op de koploper en staat op punten gelijk met Feyenoord. De Amsterdammers hebben een beter doelsaldo.

PEC Zwolle en PSV raakten verder achterop door een 1-1 gelijkspel. Desiree van Lunteren scoorde voor de Eindhovenaren uit een strafschop. Karli White redden vlak voor tijd echter een punt voor de thuisploeg.