FC Twente pakt negende landstitel

FC Twente pakt negende landstitel

FC Twente pakt negende landstitel

13 mei 2024

FC Twente heeft op de slotdag van de Azerion Vrouwen Eredivisie alsnog de landstitel gepakt. Nadat de ploeg van Joran Pot er bij de eerste twee pogingen niet in slaagde om de benodigde punten binnen te halen, won het team zaterdag in eigen huis met 2-0 van Telstar en was het negende kampioenschap een feit.

Jaimy Ravensbergen maakte voor rust beide treffers. Het was een flinke opsteker voor de aanvaller die het grootste deel van het seizoen vanwege een blessure aan de kant had gestaan bij haar nieuwe club.

Lege handen

Ajax hoopte op een misstap van de koploper, maar bleef achter met lege handen. De Amsterdammers wonnen wel op bezoek bij ADO Den Haag met 1-3. Danique Tolhoek, Lily Yohannes en Tiny Hoekstra waren trefzeker. Lobke Loonen maakte vanaf de stip de enige goal voor de thuisploeg.

PSV eindigde als derde dankzij een 3-1 zege op Excelsior. Dana Breewel had de Kralingers nog wel op voorsprong geschoten, maar na rust stelden de Eindhovenaren orde op zaken. Melanie Bross maakte de gelijkmaker waarna de ploeg in blessuretijd alsnog won dankzij goals van Veerle van Spijk en Chimera Ripa.

PSV verzekerde zich in blessuretijd van de derde plaats.

Niet meer van belang

Hierdoor was de zege van Fortuna Sittard niet meer van belang. De Limburgers wonnen met maar liefst 1-7 bij PEC Zwolle. Tessa Wullaert en Maria Olafsdottir Gros scoorden twee keer.

Bij Feyenoord – FC Utrecht stond er niets meer op het spel. De Domstedelingen wonnen met 1-2 dankzij treffers van Sophie Cobussen en Eshly Bakker. SC Heerenveen zegevierde op bezoek bij AZ. Romaissa Boukakar had de Alkmaarders op voorsprong geschoten. De Friezen kwam echter terug via Dewi Snippe en Demi Werther (diep in blessuretijd).

Bekijk hier de eindstand.

Eredivisie Cup

De Eredivisie Cup vormt de afsluiting van het seizoen. Woensdag staan de eerste wedstrijden op het programma. Ajax ontvangt PSV, terwijl FC Twente het in eigen huis opneemt tegen Fortuna Sittard. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur.