FC Twente ook kampioen 2e periode; PSV neemt ticket Eredivisie Cup over

FC Twente ook kampioen 2e periode; PSV neemt ticket Eredivisie Cup over

FC Twente ook kampioen 2e periode; PSV neemt ticket Eredivisie Cup over

16 feb 2024

FC Twente heeft ook de tweede periodetitel van het seizoen 2023/’24 in de Azerion Eredivisie Vrouwen gewonnen. De ploeg van Joran Pot blijft net als in de eerste cyclus zonder puntverlies. PSV – dat de koploper in de tweede periode op slechts twee punten volgde – neemt als nummer twee het ticket voor de Eredivisie Cup over.

Kruimeltje

Dankzij de goede serie van PSV is de strijd om de tweede periode tot het laatste weekend spannend. De Eindhovense club speelt in de cyclus van speelronde 9 tot en met speelronde 14 slechts een keer gelijk, wint de rest en blijft zo op twee punten in het spoor van FC Twente. Maar de ongenaakbare koploper laat zelfs geen kruimeltje liggen voor de concurrenten en eist op de slotdag toch ook de tweede periodetitel op via een 0-4 zege bij PEC Zwolle. Aanvoerder Renate Jansen mag in Zwolle weer een trofee omhoog houden. En dat verveelt nooit. 

PSV heeft zich dankzij een goede serie in de tweede periode geplaatst voor de strijd om de Eredivisie Cup.

Ticket

PSV won zelf ook weer in speelronde 15 – met 0-2 bij FC Utrecht – en nam als nummer twee in de eindstand van de tweede periode het ticket voor de strijd om de Eredivisie Cup over van FC Twente. De Tukkers hadden dat ticket namelijk al binnen via de winst in de eerste periode. 

Eredivisie Cup

De Azerion Vrouwen Eredivisie sluit het seizoen ook dit jaar weer af met een niet te versmaden toetje; de strijd om de Eredivisie Cup. In totaal zijn er dit seizoen drie periodetitels te verdelen. De periodekampioenen kwalificeren zich, samen met de kampioen, voor de Eredivisie Cup. Als een club al een periodetitel op zak heeft, dan schuift het ticket voor de Eredivisie Cup door naar de nummer twee van die periode. 

FC Twente en PSV hebben zich dus al gekwalificeerd voor de spannende  seizoensafsluiter. Indien de kampioen ook een periodetitel heeft gewonnen, zal het als best geklasseerde team in de eindstand (dat geen periodetitel heeft of op een andere manier al deelneemt aan de Eredivisie Cup) het ticket van die periode overnemen.

De clubs beginnen op 2 maart met speelronde 16 aan de derde en laatste periode (zeven wedstrijden) van dit seizoen. Ga naar het volledige programma van de Azerion Vrouwen Eredivisie.