FC Twente neemt ruim voorschot op finale Eredivisie Cup

27 mei 2022

De halve finales van de Eredivisie Cup hebben overwinningen voor Ajax en FC Twente opgeleverd. Waar Ajax met 0-2 te sterk was voor PSV, nam Twente een ruim voorschot op de finale: 1-6 tegen ADO Den Haag.

ADO toonde zich in de tweede seizoenshelft van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen een ware plaag voor de teams die bovenin meededen. Zo werd er gewonnen van PSV en gelijkgespeeld tegen Ajax. Eenzelfde scenario leek zich ook in eigen huis tegen Twente te ontvouwen. De ploeg uit Den Haag kwam in de 21ste minuut nota bene op voorsprong via Wiëlle Douma.

Twente kwam nog voor de rust op gelijke hoogte via Fenna Kalma. Bij de 1-1 ruststand leek er nog weinig aan de hand voor ADO. Totdat Twente aanzette en in een tijdsbestek van ruim twintig minuten vijf keer doel trof. Kalma maakte haar tweede, Anna-Lena Stolze produceerde een treffer en Renate Jansen nam twee goals voor haar rekening.

Vrije trap

Met PSV en Ajax stonden twee ploegen tegenover elkaar die eerder dit seizoen ook al de strijd om de KNVB Beker met elkaar uitvochten. Net als toen bleken de Amsterdammers te sterk. In Eindhoven stond het al na elf minuten 0-1 via Nadine Noordam, die vanaf randje zestien binnenschoot. Verdediger Stefanie van der Gragt kopte binnen uit een vrije trap van Sherida Spitse.

Zondag staan de returns van de halve finale van de Eredivisie Cup op het programma. Op zondag 5 juni wordt de finale gespeeld.