FC Twente krijgt sterk ADO Den Haag op bezoek

FC Twente krijgt sterk ADO Den Haag op bezoek

FC Twente krijgt sterk ADO Den Haag op bezoek

30 mrt 2023

FC Twente ontvangt zondag (aftrap 12.15 uur) in eigen huis ADO Den Haag, de nummer vier op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Een lastige horde voor de landskampioen. Eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Joran Pot met 0-1 op bezoek in de Hofstad.

In oktober vorig jaar maakte Elisa Dhont in de beginfase de enige treffer van de wedstrijd. ADO Den Haag kreeg volop kansen op de gelijkmaker, maar liet deze onbenut. Zondag heeft het team van de vertrekkende trainer Sjaak Polak een kans op revanche. De ploeg hoopt zich te herstellen van de nederlaag (1-0) vorige week tegen Feyenoord.

FC Twente kan zich geen puntverlies veroorloven. Na de nederlaag tegen Fortuna Sittard (2-1) is het verschil met achtervolger Ajax nog maar twee punten. Met de 5-0 zege op VV Alkmaar toonde de koploper in elk geval herstel. Tegen ADO Den Haag is er extra veel aandacht voor de pas zeventienjarige Wieke Kaptein. De middenvelder mag zich volgende week voor de eerste keer melden bij de OranjeLeeuwinnen.

Wieke Kaptein maakt haar debuut in de selectie van de OranjeLeeuwinnen.

Ajax op bezoek in Friesland

Ajax reist vrijdagavond (aftrap 19.30 uur) af naar SC Heerenveen en kan bij winst in elk geval voor twee dagen de koppositie overnemen. Na de ruime 5-0 zege op VV Alkmaar is het ticket voor de voorronde van de Champions League alvast binnen. De ploeg kan zich nu dus volledig focussen op de strijd om de landstitel.

Tegelijkertijd treffen Feyenoord en PSV elkaar. De Rotterdammers kwamen niet bepaald goed uit de winterstop. Pas in de zesde wedstrijd onder de hoede van de nieuwe coach Jessica Torny won de ploeg weer eens. De zege op ADO Den Haag (1-0) betekent wellicht dat de weg naar boven weer is ingezet. Feyenoord is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Bij winst in eigen huis op nummer vijf PSV staan de ploegen weer op punten gelijk.

Feyenoord won vorige week eindelijk weer eens en hoopt nu de weg naar boven weer gevonden te hebben.

PEC Zwolle stoomt op

PEC Zwolle heeft net als Feyenoord 22 punten uit zestien wedstrijd. De ploeg kende een moeizame start van het seizoen, maar toont de laatste weken verbetering met vier overwinningen op rij. Vrijdagavond gaat het team van Olivier Amelink op bezoek bij VV Alkmaar, de nummer tien op de ranglijst.

Fortuna Sittard speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Telstar. De Limburgers willen graag nummer vier ADO Den Haag op de ranglijst achter zich houden. De voorsprong bedraagt zes punten. Fortuna Sittard heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Bekijk hier het programma.