FC Twente en Ajax laten geen steek vallen in titelrace

FC Twente en Ajax laten geen steek vallen in titelrace

FC Twente en Ajax laten geen steek vallen in titelrace

25 apr 2022

De titelrace in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen blijft reuzespannend. FC Twente en Ajax lijken af te stevenen op een allesbeslissende confrontatie in Amsterdam tijdens de laatste speelronde. Tot die tijd mogen ze eigenlijk geen punten morsen. Dit weekend bleven beide teams koel en wonnen eenvoudig hun duels.

Vooral Ajax speelt met het mes op de keel. De Amsterdammers hebben een achterstand van drie punten op FC Twente. Om de titelkansen in eigen hand te houden, kan elk puntverlies nu dodelijk zijn.

Monsterscore

Op bezoek bij Excelsior had de ploeg van Danny Schenkel zondag in elk geval niets te vrezen. Het duel tegen de hekkensluiter eindigde in maar liefst 2-8. Romée Leuchter was met vier treffers de absolute uitblinker.

FC Twente deed het met iets minder grote cijfers, maar ook de zege op SC Heerenveen (3-0) was overtuigend. Vrijdag zorgden Renate Jansen, Kayleigh van Dooren en Ella Peddemors voor de goals. Het was de achtste zege op rij voor de Tukkers.

Strijd om derde plaats

In de strijd om de derde plaats verloor Feyenoord dure punten in eigen thuis tegen PEC Zwolle (2-2). Pia Rijsdijk zette de Rotterdammers op voorsprong, maar Jeva Valk en Maruska van Olst draaiden de score om. Met een fraaie kopbal maakte Cheyenne van den Goorbergh echter weer gelijk.

PSV profiteerde en wipte met een moeizame 2-3 overwinning weer over Feyenoord heen op de ranglijst. De nummer zeven kwam verrassend op een 2-0 voorsprong. De Eindhovenaren vochten zich terug waarna Desiree van Lunteren, bezig aan haar laatste seizoen, vlak voor tijd de winnende maakte.

Bekijk hier de stand.