FC Twente en ADO Den Haag halen uit met zesklapper

26 sep 2022

FC Twente en ADO Den Haag hebben vrijdag opnieuw ruim gewonnen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploegen wonnen met maar liefst zes verschil tegen respectievelijk PEC Zwolle en Excelsior.

Voor PEC Zwolle was het bezoek aan Enschede een valse start van de competitie. Fenna Kalma en Kayleigh van Dooren zorgden voor twee treffers. Ook Renate Jansen en Marit Auée hadden een aandeel in de 6-0 zege van FC Twente, dat na twee speelronden nog zonder puntverlies is. De ploeg heeft een doelpuntsaldo van 11-0.

ADO Den Haag en Feyenoord winnen ook

Ook ADO Den Haag won met 6-0, na de 4-0 tegen Telstar. Op bezoek bij Excelsior scoorden Jaimy Ravensbergen (twee keer), Daniëlle Noordermeer, Lobke Loonen en Nikki IJzerman. De thuisploeg schoot één keer in eigen doel.

Ook Feyenoord heeft zes punten na twee duels. De Rotterdammers wonnen zondag met 0-1 op bezoek bij nieuwkomer Fortuna Sittard. Cheyenne van den Goorbergh maakte vlak voor rust de enige treffer.

ADO Den Haag kon op bezoek bij Excelsior maar liefst zes keer juichen.

Ook Ajax en PSV zijn nog zonder puntverlies. De ploegen speelden echter nog niet meer dan één keer. Zij kwamen dit weekend niet in actie.

Spectaculaire ontknoping

SC Heerenveen en VV Alkmaar hielden elkaar in Friesland in evenwicht. Het duel kende een spectaculaire ontknoping. Bij een 1-1 stand maakte Roos de Haas namens de thuisploeg vlak voor tijd de 2-1. Een minuut later zorgde Judith Roosjen met haar tweede goal van de wedstrijd echter alsnog de 2-2.