FC Twente bezorgt PSV nieuwe nederlaag

FC Twente bezorgt PSV nieuwe nederlaag

FC Twente bezorgt PSV nieuwe nederlaag

24 okt 2022

FC Twente heeft vrijdag de topper tegen PSV met 3-1 gewonnen. De nog ongeslagen landskampioen zette de Eindhovenaren daarmee op een nog grotere achterstand. De ploeg heeft na vier duels slechts vier punten.

Caitlin Dijkstra en Fenna Kalma bezorgden FC Twente voor rust een 2-0 voorsprong. Nadat Julie Biesmans iets terugdeed voor de gasten (het eerste tegendoelpunt van FC Twente dit seizoen), besliste Marisa Olislagers de wedstrijd.

Ajax bleef in het spoor van FC Twente door ook zijn vierde wedstrijd te winnen. Tegen Excelsior zegevierden de Amsterdammers met 3-1. Sherida Spitse, Tiny Hoekstra en Nikita Tromp scoorden voor de thuisploeg. Naomi Piqué deed vanaf de stip iets terug voor de nummer zeven van de ranglijst. Net als FC Twente is Ajax nog zonder puntverlies. De Tukkers hebben een beter doelsaldo.

Eerste puntverlies

Feyenoord liep zondag tegen zijn eerste puntverlies aan. Op bezoek bij PEC Zwolle werd het in een mager duel 0-0. De thuisploeg pakte zijn tweede punt van het seizoen. Feyenoord staat met dertien uit vijf nog wel bovenaan, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Ajax en FC Twente.

SC Heerenveen boekte vrijdag zijn eerste overwinning. Bij nummer laatst Telstar werd het 0-4. Janneke Ennema scoorde twee keer. Ook Merel Bormans en Jet van Beijeren waren trefzeker.

In Limburg boekte nieuwkomer Fortuna Sittard een nieuwe zege. De ploeg passeerde in een direct duel dankzij een 3-0 overwinning ADO Den Haag op de ranglijst en staat nu vierde. Charlotte Hulst maakte alle treffers in dit duel.

Bekijk hier de stand.