Elena Dhont voorkomt met late treffers nieuw averij voor FC Twente

11 mrt 2024

FC Twente heeft na de zeperd tegen Ajax (0-3 verlies) orde op zaken gesteld met een 3-1 thuiszege op PSV. De nummer drie maakte het de koploper flink lastig, maar in de slotfase won de ploeg van Joran Pot alsnog.

Ella Peddemors had FC Twente voor rust op voorsprong gezet. Joëlle Smits maakte na een uur echter weer gelijk. Het was aan Elena Dhont te danken dat de koploper alsnog won. In de laatste tien minuten trof ze twee keer doel. Een mooi succes voor de aanvaller die maanden aan de kant stond met een voetbreuk.

De voorsprong op Ajax blijft daardoor zes punten. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij FC Utrecht met 0-2. Nadine Noordam en Romée Leuchter maakten de treffers. De twee goal viel pas in blessuretijd.

Weer verlies Fortuna Sittard

Fortuna Sittard zit duidelijk in een mindere periode. De ploeg verloor zaterdag thuis met 0-1 van AZ. De Limburgers pakten uit de laatste vier wedstrijden slechts één punt. De Alkmaarders hadden thuis ook al met dezelfde cijfers van Fortuna Sittard gewonnen. Ook toen was Floor Spaan de matchwinner.

Floor Spaan maakte de enige goal van de wedstrijd.

ADO Den Haag is nummer vier Fortuna Sittard nu op één punt genaderd. De ploeg had thuis weinig te duchten van Telstar. Het werd maar liefst 4-0. Lysanne van der Wal scoorde twee keer. Ook Lobke Loonen was trefzeker. Lieke Vis maakte ongelukkig een eigen doelpunt voor de Velsenaren.

Feyenoord won met dezelfde cijfers van PEC Zwolle. Romée van de Lavoir had de Rotterdammers al vroeg op voorsprong gezet. Pas diep in de tweede helft haalde de ploeg van Jessica Torny definitief de trekker over. Ella van Kerkhoven scoorde twee keer. Esmee de Graaf tekende vlak voor tijd voor de 4-0.

Onderin deed sc Heerenveen goede zaken. De Friezen grepen de laatste strohalm om nog van de laatste plaats af te komen door directe concurrent Excelsior met 1-0 te verslaan. Janneke Ennema maakte het enige doelpunt van het duel. Het verschil met de Kralingers op de ranglijst is nu nog maar één punt.