Azerion Vrouwen Eredivisie van start met elf clubs

Azerion Vrouwen Eredivisie van start met elf clubs

Azerion Vrouwen Eredivisie van start met elf clubs

16 sep 2022

De Azerion Vrouwen Eredivisie start vrijdag 16 september met speelronde 1. Krijgen we weer zo’n zinderende strijd om de titel als vorig jaar tussen FC Twente en Ajax? Of kan PSV weer aanhaken? Zijn Feyenoord en ADO Den Haag sterker geworden en hoe zullen de nieuwkomers Telstar en Fortuna Sittard het doen? Een seizoen om vol verlangen naar uit te kijken. 

Volg het gloednieuwe seizoen van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Twee nieuwe clubs

Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Steeds meer profclubs zien het belang van een vrouwenteam in de eredivisie. Dit seizoen verwelkomt de Azerion Vrouwen Eredivisie twee nieuwe clubs: Telstar en Fortuna Sittard. Vooral in Sittard lijkt men de verloren tijd zo snel mogelijk in te willen halen. Van Feyenoord kwam international Samantha van Diemen over. En er is een waar Belgisch Bastion opgebouwd met vier spelers waarvan aanvalster en international Tessa Wullaert het meest in het oog springt.

Ajax en FC Twente zullen elkaar weer tot het uiterste toe uitdagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Titelstrijd

Fortuna Sittard kan meteen laten zien waar het staat want de ploeg uit Limburg opent met een uitwedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers hebben in de eigen organisatie een nieuwe trainer gevonden. Suzanne Bakker is doorgeschoven vanaf het Ajax Talententeam. Zij zal haar ploeg op scherp zetten wetende dat elk puntverlies fataal kan zijn in de titelstrijd. 

Grote concurrent daarin is FC Twente dat afreist naar Alkmaar. Ook de ploeg uit Enschede heeft een nieuwe trainer. Joran Pot kwam over van PEC Zwolle.  FC Twente heeft met de winst van de Supercup het eerste succes al te pakken. VV Alkmaar zag haar beste speelster en topscorer Sanne Koopman vertrekken naar Feyenoord.

ADO Den Haag en Feyenoord, de nummers vier en vijf van het afgelopen seizoen. Kunnen beide ploegen een stap maken?

Stadsderby

In Rotterdam-Zuid staat meteen de stadsderby op het programma tussen Feyenoord en Excelsior. Hoe gaat Feyenoord het doen? Vorig seizoen zakte de ploeg weg na een veelbelovend begin met onder andere winst in de Klassieker tegen Ajax. In de verdediging moest de ploeg een gevoelig verlies incasseren met het vertrek van Samantha van Diemen. De talentvolle aanvalster Sanne Koopman moet voor de goals gaan zorgen. Excelsior is een ploeg die altijd blijft knokken. Dat bewees het vorig jaar op Zuid toen de ploeg knap terugvocht na een 2-0 achterstand, maar in de blessuretijd toch verloor met 3-2. 

Revanche

PSV opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Trainer Rick de Rooij tekende bij tot 2025. Hij zal met zijn ploeg op zoek gaan naar revanche voor een teleurstellend seizoen. De bekerfinale werd wel bereikt, maar daarin toonde Ajax zich de sterkste. In de competitie raakte de titel al snel uit zicht. Hopelijk kan PSV de top twee weer veranderen in een top drie. Misschien wel aan de hand van de meest talentvolle speelster in de Azerion Vrouwen Eredivisie: Esmee Brugts. Dat zal de spanning in de alleen maar ten goede komen. 

Kan PSV aan de hand van Esmee Brugts aanhaken bij FC Twente en Ajax.

Reuzendoder

Naast de vier wedstrijden op vrijdag is er ook een op zondag. Een interessant duel tussen reuzendoder ADO Den Haag en nieuwkomer Telstar. ADO Den Haag doet het bijna altijd goed tegen de topploegen en staat garant voor spektakel, getuigde de twee 4-4 gelijke spelen tegen landskampioen FC Twente vorig jaar. Om bovenin mee te kunnen doen, zal de ploeg van Sjaak Polak ook de duels tegen de ‘kleintjes’ moeten winnen. Maar dat zal nog niet meevallen tegen Telstar. Nieuwkomers betreden de eredivisie onbevangen en zorgen daarmee vaak voor verrassingen.  

Ga naar het volledige programma van de Azerion Vrouwen Eredivisie